ΠΦΣ: Στήριξη στους συλλόγους που σταμάτησαν να δίνουν ιατροτεχνολογικό υλικό

Τα προβλήματα δεν ...πάνε διακοπές για τους φαρμακοποιούς που εν μέσω θέρους καταστρώνουν τα σχέδιά τους για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης που ξέσπασε με τον ΕΟΠΥΥ μετά την μη πληρωμή των ιατροτεχνολογικών υλικών. Να θυμίσουμε ότι από τον Ιανουάριο, οι φαρμακοποιοί έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να προμηθεύονται δωρεάν τα ιατροτεχνολογικά υλικά οι ασφαλισμένοι από τα φαρμακεία.

Όπως ανακοίνωσαν, το Δ.Σ του Π.Φ.Σ στη χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 16/9/2017 ημέρα Σάββατο με τα εξής  θέματα:

- Την πορεία πληρωμών φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και διαιτητικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής.

- Την αντιμετώπιση ζητημάτων της σύμβασης τα οποία χρήζουν αναθεώρησης, πχ: τιμές αποζημίωσης μικρότερες των χονδρικών τιμών κ.α.

- Την συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε λοιπά τρέχοντα συνδικαλιστικά ζητήματα.

Επίσης, αποφάσισε ομόφωνα, να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος για εξόφλησή τους, καλώντας ταυτόχρονα την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να προχωρήσει στην άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                                           ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν