ΠΦΣ: Μήνη για την αναφορά στην «πρώτη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ»

  • Iatropedia
Με την "εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ" που ήρθε πάλι σήμερα στο πολιτικό μας λεξιλόγιο, έχει σοβαρή αντίρρηση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μέλη του οποίου ζήτησαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου κ. Μάνο Μανουσάκη, και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, κ. Αντώνη Παπαδεράκη ζητούν συνάντηση οι φαρμακοποιοί.

Αιτία η αναφορά στην «πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» που ο πρωθυπουργός έχει αμφισβητήσει προεκλογικά. και ως εκ τούτου οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι οποιαδήποτε…ενεργοποίησή της, αποτελεί πολιτικό πισωγύρισμα!

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου:

Με αφορμή δημοσιογραφικές πληροφορίες για την εφαρμογή «της πρώτης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ» επιτρέψτε μας να υπενθυμίσουμε τις μετεκλογικές δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, οποίος μίλησε για «υφαρπαγή» της υπογραφής του ΟΟΣΑ, από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η επαναφορά οποιασδήποτε συζήτησης για τα μέτρα του ΟΟΣΑ και των μνημονιακών «μεταρρυθμίσεων» που επικαλούνταν στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού, θα αποτελέσει κυβερνητική διγλωσσία.

Όποια από τα μέτρα του ΟΟΣΑ που αναφέρονταν στο περίφημο toolkit, εφαρμόσθηκαν, αποδείχθηκε ότι δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο δημιούργησαν μονοπώλια συγκεκριμένων ομάδων.

Η αναφορά και μόνο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ αποτελεί πολιτικό πισωγύρισμα σε μνημονιακές επιλογές που κατέστρεψαν την Οικονομία και την Υγεία.

Για παράδειγμα, η περίεργη εμμονή που επέδειξε ο κ. Χατζηδάκης για την δήθεν απελευθέρωση των καναλιών διανομής στο θέμα των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) στερείται σοβαρότητας, καθώς στην ίδια έκθεση αποδεικνύεται ότι στις χώρες που εφαρμόσθηκε η απελευθέρωση, οι τιμές δεν μειώθηκαν.

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, ζητά επειγόντως συνάντηση μαζί σας, για να συνεισφέρει τεκμηριωμένα στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει, για την μη εφαρμογή της επονομαζόμενης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν