Pfizer Hellas: Δώρισε αυτοκίνητο για τη μεταφορά παιδιών της Εστίας Κοριτσιού «Φιλοθέη, η Αθηναία»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas δώρισε ένα ειδικού τύπου όχημα (van) στην Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη, η Αθηναία», ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται για την ασφαλή και άνετη μεταφορά των κοριτσιών, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Εστίας Κοριτσιού.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας, που ξεκίνησε το 2014, όταν η Pfizer Hellas και η διατμηματική ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας αποφάσισαν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στον τομέα αυτό για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοριτσιών του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της «υιοθέτησης» της Εστίας Κοριτσιού από τη Pfizer Hellas, πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από εθελοντικές δράσεις, με την ενεργό συμμετοχή πολυάριθμων εργαζομένων της εταιρείας, για την ανακαίνιση τόσο των εσωτερικών αλλά και των εξωτερικών χώρων του Ιδρύματος. Επιπλέον, η εταιρεία είχε προχωρήσει και με τη δωρεά χρηματικού ποσού για την κάλυψη σημαντικών λειτουργικών αναγκών της Εστίας το διάστημα 2014-2015.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εστίας Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία», κ. Ουρανία Πανταζή, παραλαμβάνοντας το αυτοκίνητο εκ μέρους του Ιδρύματος, δήλωσε ότι «Η συνεργασία και η υποστήριξη που λάβαμε από τη Pfizer Hellas αυτά τα τρία χρόνια, αποτέλεσε ένα πολύτιμο στήριγμα στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει. Εξίσου σημαντική, όμως, για όλους εμάς ήταν και η προσωπική επαφή με τους εθελοντές της εταιρείας, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μας με ανιδιοτέλεια, προκειμένου να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των κοριτσιών μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, λοιπόν, τόσο τη διοίκηση της εταιρείας όσο και τους εργαζομένους και για τη δωρεά του αυτοκινήτου, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε με ασφάλεια τα παιδιά σε όλους τους τις δραστηριότητες.»

O κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas και υπεύθυνος του προγράμματος ΕΚΕ της εταιρείας, τόνισε ότι «Η δημιουργία και η διατήρηση μακροχρόνιων συνεργασιών στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης, αποτέλεσε για εμάς στη Pfizer Hellas συνειδητή απόφαση και βασικό άξονα του σχεδιασμού των ενεργειών μας. Τα τρία αυτά χρόνια που βρισκόμαστε κοντά στην Εστία Κοριτσιού, αποτελούν για εμάς απτή απόδειξη ότι αυτή η επιλογή μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη όσο και για εμάς τους ίδιους, που παίρνουμε χαρά και δύναμη από το χαμόγελό τους ώστε να συνεχίσουμε»

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την:
Έλενα Αποστολοπούλου / Communications and Patient Alliances Manager
email: eleni.apostolopoulou@pfizer.com / τηλ.2106785957

Εστία Κοριτσιών «Φιλοθέη η Αθηναία»

Το ίδρυμα ιδρύθηκε το 1963 και έχει αναγνωριστεί ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό από το Υπουργείο Υγείας. Υποδέχεται κορίτσια ηλικίας μηνών έως και τελειόφοιτες λυκείου από διαλυμένες ή οικονομικά προβληματικές οικογένειες, των οποίων οι γονείς με εισαγγελική εντολή έχουν κριθεί ακατάλληλοι να τα μεγαλώσουν. Τα κορίτσια φιλοξενούνται σε ένα μοναδικό περιβάλλον που είναι στην ουσία το σπίτι τους, σε ένα περιβάλλον στοργικό που τους παρέχει εντελώς δωρεάν στέγη, τροφή, εκπαίδευση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το κτίριο του Ιδρύματος βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή και διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Pfizer Inc: Μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο™

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.pfizer.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν