Πέτσας: Κλειστά σχολεία και εστίαση – Παράταση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας μέχρι 7 Ιανουαρίου

  • Γιάννα Σουλάκη
Μέρος των νέων μέτρων που θα τηρήσει η χώρα μας κατά τη διάρκεια των εορτών και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, παρουσίασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Μεταξύ αυτών, ανακοίνωσε ότι τα σχολεία, η εστίαση και η ψυχαγωγία θα παραμείνουν κλειστά και θα συνεχιστεί η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας μέχρι την ίδια ημερομηνία. Απαγορεύονται, επίσης, και οι μετακινήσεις μεταξύ νομών.

Παραμένουν κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου τα σχολεία, η εστίαση, η ψυχαγωγία και τα δικαστήρια, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σημείωσε, επίσης, πως η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά την μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, αποφάσισε:

  • Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 και να συνεχιστεί, άρα, η τηλεκπαίδευση.
  • Μέχρι το πρωί (06:00) της ίδια ημέρας παραμένουν κλειστά η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ).
  • Επίσης παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας ακόμη, νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για τι θα συμβεί με τις Εκκλησίες, αλλά και τα κομμωτήρια και τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.

Πέτσας: «Αργή η μείωση του ιικού φορτίου – Εξακολουθεί η πίεση στο ΕΣΥ, παρά τη μερική καλυτέρευση»

«Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από την εφαρμογή του δεύτερου καθολικού lockdown» επισήμανε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας ότι «και στη χώρα μας όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βοήθησε στην τιθάσευση αρχικά και στην πτώση των κρουσμάτων στη συνέχεια. Όμως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή».

Υπογράμμισε ότι είναι πιο αργή απ’ όσο αναμενόταν «εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας μετά από δέκα μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20% ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια».

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα υπάρχει μία σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των κρουσμάτων. Επίσης οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των κενών απλών κλινών covid 19».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν