Πέτσας: Στις 300 χιλιάδες, οι δόσεις του εμβολίου που θα φτάσουν στην Ελλάδα

  • Γιάννα Σουλάκη
Πέτσας
Οι πρώτες δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που θα έρθουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο θα είναι μόνο 300.000. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Αυτό σημαίνει, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, ότι τον Ιανουάριο το εμβόλιο θα κάνουν 150.000 πολίτες. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά: «Φαίνεται ότι θα πάρουμε τα εμβόλια γρηγορότερα, αλλά θα είναι λιγότερα αυτά που θα πάρουμε. Θα πάρουμε γρηγορότερα, γιατί φαίνεται θα δοθεί νωρίτερα η έγκριση από τους Ευρωπαϊκούς Μηχανισμούς, αλλά θα πάρουμε λιγότερα γιατί όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα».

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι 150 χιλιάδες είναι μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο σύνολο των δομών υγείας και των νοσοκομείων όλης της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Ο κ. Πέτσας, ωστόσο, δεν απέκλεισε το πρώτο εμβόλιο να γίνει πριν από την Πρωτοχρονιά. Είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να έχουμε τα εμβόλια πριν τελειώσει η χρονιά, σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, αποκαλύπτοντας ότι τα εμβόλια της Pfizer θα είναι 40% από τον αρχικό σχεδιασμό.

Δεδομένου ότι τα εμβόλια που θα πάρει η Ελλάδα θα είναι λιγότερα, ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των γιορτών για να μην υπάρξει νέα έξαρση των κρουσμάτων.

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα σε περιοχές όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν ή η μειώνονται αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

«Κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα, σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν