Πέτρος Τατσόπουλος: Συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού του για το κρίσιμο χειρουργείο

  • Γιάννα Σουλάκη
Τατσόπουλος
Μια ανάσα από το θάνατο βρέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος. Συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού που τον χειρούργησε στο Ιπποκράτειο.

«Είχε μηδέν πίεση, τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Συνήθως αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις». Πως περιέγραψε ο Δημήτρης Βίτσας τη σοκαριστική στιγμή της κατάρρευσης του γνωστού συγγραφέα. Ο Πέτρος Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε, μίλησε με τους γιατρούς του και παραμένει στην Εντατική.

Δείτε επίσης – Πέτρος Τατσόπουλος: Επικοινώνησε χθες το βράδυ με τους γιατρούς

Ο Πέτρος Τατσόπουλος φαίνεται πως βγαίνει νικητής από τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής έφτασε μια ανάσα από το θάνατο, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των γιατρών του Ιπποκράτειου, σώθηκε και πλέον νοσηλεύεται στην Εντατική, αλλά χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Δείτε επίσης: Πέτρος Τατσόπουλος: «Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα»!

Από χθες το απόγευμα, ο Πέτρος Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε και σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του iatropedia.gr, είχε και επικοινωνία με τους γιατρούς του. Η κατάστασή του είναι σταθερή είπε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» (σ.σ. στο πάνελ της οποίας βρισκόταν ο Πέτρος Τατσόπουλος το πρωί της Τρίτης όταν συνέβησαν όλα) ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου, Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Πέτρος Τατσόπουλος: Είχε ρήξη αορτής

Ο άνθρωπος που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο γιατρός που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο, περιέγραψε με συγκλονιστικά λόγια το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της υγείας του γνωστού συγγραφέα.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος διαγνώστηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής. «Συνήθως, αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις», είπε ο Δ. Λυμπεριάδης. Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές που ο πρώην βουλευτής έφτασε στο νοσοκομείο, είπε: «είχε ρήξη αορτής. Είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά».

Δείτε επίσης – Πέτρος Τατσόπουλος: Έπαθε διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής – Πολύ σοβαρό και κατεπείγον χειρουργείο

Όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος έφτασε από το στούντιο στο νοσοκομείο «είχε σχεδόν μηδέν πίεση» είπε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης. Και η περιγραφή για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το χειρουργείο, είναι ακόμη πιο συγκλονιστικές. «Τρέχοντας τον πήγα το χειρουργείο. Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας», είπε.

Δείτε επίσης – Πέτρος Τατσόπουλος: To Ιατρικό Ανακοινωθέν για το κρίσιμο χειρουργείο

Πλέον, η κατάστασή του είναι καλύτερη. «Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο. Ευτυχώς καταφέραμε και τον σώσαμε», σημείωσε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Δείτε τη συγκλονιστική περιγραφή του

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν