Πέτρος Τατσόπουλος : Επέστρεψε στο σπίτι του «νικητής»!

  • Γιάννα Σουλάκη
Τατσόπουλος
Μετά από μία σχεδόν εβδομάδα νοσηλείας και μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του, ο Πέτρος Τατσόπουλος πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και επέστρεψε σπίτι του "νικητής!"

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ο Πέτρος Τατσόπουλος «εξήλθε σήμερα από το νοσοκομείο και ώρα 14:00, με καλή αιμοδυναμική κατάσταση», ενώ οι γιατροί του έδωσαν αγωγή και οδηγίες για την αποθεραπεία του στο σπίτι.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τατσόπουλος χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ένα εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο, το οποίο χάρη στην ετοιμότητα και την εμπειρία των γιατρών της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στέφθηκε με επιτυχία.

Δείτε επίσης – Πέτρος Τατσόπουλος: Συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού του για το κρίσιμο χειρουργείο

Πέτρος Τατσόπουλος: Ζήτησε να ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, δέχθηκε το πρωί στο θάλαμο που νοσηλεύεται την επίσκεψη του καρδιοχειρουργού και του καρδιολόγου του, οι οποίοι τον υπέβαλλαν στις τελευταίες εξετάσεις και έκριναν ότι η κατάστασή της υγείας του ήταν τέτοια, ώστε να μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Την ώρα της προετοιμασίας για το εξιτήριο, ο Πέτρος Τατσόπουλος ζήτησε από τους γιατρούς του να ενημερωθεί το κοινό για το εξιτήριό του, αφού φύγει από το νοσοκομείο. Επιθυμία που έγινε σεβαστή.

Κατά το εξιτήριο συνοδευόταν από τη σύζυγό του.

Πέτρος Τατσόπουλος: Είχε «Άγιο»!

Το πρωί της περασμένης Τρίτης (01.10.2019) ο Πέτρος Τατσόπουλος βρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής του Alpha «Εκτός Γραμμής» όταν ένιωσε έναν οξύ πόνο στο στήθος και ζήτησε να αποχωρήσει.

Όταν «έπεσαν» οι διαφημίσεις, ο Πέτρος Τατσόπουλος κατέρρευσε. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση κι έτσι μεταφέρθηκε σύντομα με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.  Τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο, το οποίο κράτησε πέντε ώρες. Η ταχύτητα στην αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών είναι πολύ σημαντική και κρίνει την επιτυχία ή την αποτυχία της επέμβασης.

Ο γιατρός που τον χειρούργησε, Δημήτρης Λυμπεριάδης, είχε περιγράψει τις δραματικές στιγμές, λέγοντας πως η κατάσταση της υγείας του πρώην βουλευτή, όταν έφτασε στο νοσοκομείο, ήταν τόσο κρίσιμη που η εγχείρηση ξεκίνησε πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η αναισθησία του ασθενούς!

Δείτε επίσης: Πέτρος Τατσόπουλος: Έπαθε διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής – Πολύ σοβαρό και κατεπείγον χειρουργείο

«Είχε ρήξη αορτής. Είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά», είχε αποκαλύψει ο κ. Λυμπεριάδης, λέγοντας πως ο Πέτρος Τατσόπουλος έφτασε στο Ιπποκράτειο με πίεση σχεδόν στο μηδέν.

Οι κρίσιμες στιγμές πέρασαν και πλέον ο Πέτρος Τατσόπουλος επιστρέψε στην καθημερινότητα, την οικογένεια και τους φίλους του.