Πέθανε ο σπουδαίος Γιάννης Βόγλης – Από τι έπασχε και τι του συνέβη

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Γιάννης Βόγλης
Ο Γιάννης Βόγλης, ένας σπουδαίος ηθοποιός με μεγάλη καριέρα στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Ο Γιάννης Βόγλης νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας. Είχε καρκίνο του παχέος εντέρου και, σύμφωνα με πληροφορίες του Iatropedia, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο, όταν έπαθε επιπλοκή με ειλεό.

Ο Γιάννης Βόγλης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου του 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στη θεατρική παράσταση «Η άνοδος του Αρτούρο» το 1961, σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία «Οι Υπερήφανοι». Έγινε γνωστός από την ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο»‘ το 1966, ενώ σημαντική ερμηνεία του υπήρξε στην ταινία «Κορίτσια στον ήλιο»‘ του Βασίλη Γεωργιάδη. Εμεινε θρυλική η φράση «Στάσου μύγδαλα!» στην συμπρωταγωνίστριά του, Αν Λόμπεργκ.

Ο Γιάννης Βόγλης εργάστηκε κυρίως στο θέατρο, μαζί με αξιόλογους άλλους ηθοποιούς, όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης. Συνεργάστηκε ως βασικό στέλεχος με το «Προσκήνιο» του Αλέξη Σολομού. Εργάστηκε για μια πενταετία ως βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ μετά την μεταπολίτευση. Φαίνεται να χρησιμοποίησε το όνομα John Miller σε αγγλόφωνη ταινία, ενώ στο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου αναφέρεται και ως Ι. Γκόγκλης. Το «Γιάννης Βόγλης» είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Ποιος ο καίριος ρόλος του καφέ που πίνετε!

Πολύποδες παχέος εντέρου: Όλα όσα θέλετε να ρωτήσετε

Αυτά είναι τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου του παχέος εντέρου

Το ταπεινό μυρωδικό που προστατεύει από υπέρταση και καρκίνο του παχέος εντέρου