Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

  • Ρούλα Τσουλέα
Παναγιωτοπούλου
Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της, καθώς έπασχε από νόσο Αλτσχάιμερ.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σταμάτης Κραουνάκης.

«Έφυγε η Άννα» έγραψε χαρακτηριστικά στην σελίδα του στο Facebook. Ανήρτησε επίσης ένα βίντεο με την ηθοποιό από παλιότερη συναυλία στο Ηρώδειο.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη και από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο.

Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί γνώρισε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.

Οι δυο τους υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο σχεδόν από τις απαρχές του. Πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Και συ χτενίζεσαι», που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό.

Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. Μέχρι τότε οι συμμετέχοντες στον θίασο ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό. Το 1980 το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή. Ουσιαστικά επρόκειτο για μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο.

Η «Μαντάμ Σουσού» και οι «Τρεις Χάριτες»

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στην κρατική και ύστερα στην ιδιωτική τηλεόραση.

Σταθμός στην τηλεοπτική της καριέρα θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87.

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές «Οι τρεις Χάριτες» κ αι «Ντόλτσε Βίτα», που θεωρούνται πλέον «κλασικές».

Την τηλεοπτική σεζόν 2003-2004 συμπαρουσίαζε μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, τον Χρήστο Ευθυμίου, τον Μένιο Σακελλαρόπουλο, τον Κλέονα Γρηγοριάδη και την Ματθίλδη Μαγγίρα, το τηλεπαιχνίδι «Το show των εκατομμυρίων» στο MEGA.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί ακόμα στις σειρές «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Αυστηρώς Κατάλληλο» κ.ά.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi