Πέθανε 45χρονη περιμένοντας ασθενοφόρο- Το όχημα ακινητοποιήθηκε από βλάβη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
περίθαλψης
Μία 45χρονη από το Αερινό Μαγνησίας κατέληξε στο σπίτι της από καρδιακό επεισόδιο, καθώς όταν χρειάστηκε εσπευσμένα να μεταβεί στο Νοσοκομείο Βόλου και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε στα 20 λεπτά και ακινητοποιήθηκε από βλάβη έξω από το σπίτι της. Το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Βελεστίνου που ήταν πιο κοντά, δεν είχε πλήρωμα! Και τελικά ήταν ένα ασθενοφόρο από τον Αλμυρό που παρέλαβε την σορό της άτυχης γυναίκας!

Το περιστατικό καταγγέλλει σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Ένα 102,5» που αναμετέδωσε το magnesianews.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας, Κώστας Χατζησταματίου.

Όπως αποκαλύπτει, μηχανική βλάβη ακινητοποίησε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το Μ. Σάββατο, έξω από σπίτι γυναίκας, που τελικά απεβίωσε με καρδιακό πρόβλημα, στον οικισμό «Κοκαλέικα» Αλμυρού! Τη σορό της παρέλαβε τελικά δεύτερο ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Όπως λέει, οι μηχανικές βλάβες είναι συχνό φαινόμενο για το ΕΚΑΒ Βόλου, που διαθέτει στόλο παλιών ασθενοφόρων και κινητών μονάδων, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση τόνισε ότι κλήθηκε το ασθενοφόρο για παροχή συνδρομής σε γυναίκα στο Αερινό, υπήρχε πληροφόρηση ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή και ενδεχομένως η γυναίκα να ήταν νεκρή και δόθηκε εντολή στο ασθενοφόρο που είχε την κάλυψη της εθνικής οδού και την ώρα εκείνη έκανε περιπολία στο ύψος του Αλμυρού ενόψει του Πάσχα. Το ασθενοφόρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, έφτασε στον οικισμό «Κοκαλέικα» σε 20-25 λεπτά μετά την κλήση.

«Φτάνοντας στο σπίτι το ασθενοφόρο, έπαθε ζημιά, καθώς έσπασε ένα κολάρο του κινητήρα, με αποτέλεσμα να βγει ατμός και δεν πήρε φωτιά», δήλωσε ο κ. Χατζησταματίου.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μηχανική βλάβη και ο οδηγός του οχήματος, συμπλήρωνε νερό στον κινητήρα με το λάστιχο, για να μπορέσει να κινηθεί το ασθενοφόρο και να επιστρέψει στο Βόλο.
Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, κλήθηκε δεύτερο ασθενοφόρο, του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, που μετέφερε και γιατρό του Κ.Υ. που έφτασε στο σπίτι της γυναίκας στα 20 λεπτά περίπου και η νεκρή παραλήφθηκε από το δεύτερο ασθενοφόρο.

Ήταν το πλήρωμα του πρώτου ασθενοφόρου που προσπάθησε 20 με 30 λεπτά να επαναφέρει την άτυχη γυναίκα με ανάνηψη και, αφού έφτασε στο σπίτι ο γιατρός με το ασθενοφόρο του Αλμυρού, διαπίστωσε ότι η άτυχη 45χρονη ήταν νεκρή.

Η άτυχη Βασιλική Καλτσά-Κορώνα, άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από ενόχληση που ένιωσε στην καρδιά.
Για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ανέφερε ότι δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη για ασθενοφόρο, καθώς έχουν μείνει δύο οδηγοί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βάρδιες ακάλυπτες.

Ο κ. Χατζησταματίου δήλωσε ότι η ζημιά στο ασθενοφόρο ήταν τυχαία αλλά αναμενόμενη, διότι τα ασθενοφόρα είναι παλιά και μετά από τόσα χρόνια τα πλαστικά μέρη έχουν περάσει το χρόνο ζωής τους και είναι σε αντικατάσταση.

Να θυμίσουμε ότι ήταν μόλις χθες που η διοίκηση του ΕΚΑΒ έδωσε εξηγήσεις για τους δύο θανάτους ανδρών ασθενών στην Χαλκιδική στις αρχές του τρέχοντος μήνα. Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.