Πέθανε 2,5 ετών κοριτσάκι από ιογενή γαστρεντερίτιδα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κατά την αεροδιακομιδή του στο Νοσοκομείο του Ρίου από το Γενικό Νοσοκομείου Ζακύνθου όπου νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα, έσβησε ένα κοριτσάκι 2,5 ετών με ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Κατά την άφιξη της στην Πάτρα διαπιστώθηκε ότι είχε ήδη καταλήξει παρά το γεγονός ότι κατά την αεροδιακομιδή το παιδί συνόδευαν 5 γιατροί. Τα ακριβή αίτια θανάτου θα ερευνηθούν σε νεκροψία-νεκρομή που έχει ήδη παραγγελθεί.

Ανακοίνωση Νοσοκομείου Ζακύνθου:

«Την Δευτέρα 23.10.17 εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Ζακύνθου, παιδί θήλυ ηλικίας 2.5 ετών, μετά από παραπομπή ιδιώτη παιδίατρου, με κλινική εικόνα ιογενούς γαστρεντετερίτιδος. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρέμενε σε καλή κλινική κατάσταση. Τη νύχτα μεταξύ της 26ης και 27ης Οκτωβρίου παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση και γι αυτό το λόγο ζητήθηκε η αεροδιακομιδή του σε ΜΕΘ Παίδων.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν. Ζακύνθου καθώς και του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που το διακόμισαν στην Πάτρα, το παιδί δυστυχώς κατέληξε.

Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου, η Διοίκηση εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του παιδιού και τη συμπαράσταση στους οικείους του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν