Η Περιφέρεια Αττικής δίνει 13,35 εκατ. ευρώ για νέο εξοπλισμό σε 21 νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν μύρισε μόνο ...ΔΕΘ αλλά και εκλογές, καθώς δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την ευαισθησία που επιδεικνύει η Περιφέρεια για τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπέγραψε την πρόσκληση «Προμήθεια εξοπλισμού μονάδων Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Περιφέρεια Αττικής», που προωθεί την βελτίωση του εξοπλισμού σε 21 νοσοκομεία της Αττικής με συνολικό προϋπολογισμό 13.356.880 ευρώ.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, καλούνται να υποβάλουν προτάσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020»

τα: Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο, Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος», Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, Γ.Ν. Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο» – Πατησίων, Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Γ.Ν.Α. «Γ.Γεννηματάς», Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία», Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα, Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο, Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., Γ.Ν.Α. «Η Ελπίς», Ν.Α. & Δ.Ν.Α. «Ανδρέας Συγγρός», Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», Γ.Ν. Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», Γ.Ν.Π. «Τζάνειο», Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Η πρόσκληση, που εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 10 «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στοχεύει στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

 

Άλλες παρεμβάσεις

Η πρόσκληση αυτή έρχεται να συμπληρώσει στοχευμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη του τομέα της υγείας, όπως η, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, χρηματοδότηση της προμήθειας υπερσύγχρονου και απαραίτητου εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ (απόφαση για την οποία μάλιστα χρειάστηκε και νομοθετική ρύθμιση), η χρηματοδότηση της προμήθειας νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ με 3,6 εκατομμύρια ευρώ, η χρηματοδότηση της προμήθειας εξοπλισμού πρωτοβάθμιας υγείας και Κέντρου Υγείας Κερατσινίου με 9,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την κάλυψη επειγουσών ελλείψεων ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού των στρατιωτικών Νοσοκομείων με προϋπολογισμό 20 εκ. ευρώ.

Με τις παραπάνω δράσεις ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας με ένα μίγμα εθνικής και κοινοτικής χρηματοδότησης, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.