Περί δηλώσεων, ειδήσεων και παραπόνων για τις ιατρικές ειδικότητες και τους δημοσιογράφους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ένα τηλεφώνημα όλο ένταση και υφέρπουσα απειλή για προσφυγή στην Δικαιοσύνη λάβαμε από τον καθηγητή Κ. Μάρκου, πρόεδρο του ΚΕΣΥ επειδή χθες δημοσιεύσαμε, χωρίς να πάρουμε θέση, καταγγελία που έστειλε στα ΜΜΕ το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

Καταρχάς το εν λόγω δημοσίευμά μας μπορείτε να το διαβάστε εδώ.

Επίσης δημοσίευμα για τα όσα προωθεί το ΥΥΚΑ και το ΚΕΣΥ μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ο κ. Μάρκου ζητούσε από την υπογράφουσα να λάβει θέση στο ζήτημα, επειδή σε αντίθετη περίπτωση, θα την συμπεριλάβει σε όσα αποφασίσει για τους καταγγέλλοντες. Να προσφύγει δηλαδή πιθανώς στην Δικαιοσύνη αναζητώντας αποκατάσταση του ονόματός του.

Όπως εξήγησα και τηλεφωνικά στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ, ο δημοσιογράφος οφείλει να παρουσιάζει όλες τις πλευρές μιας είδησης, να δίνει βήμα σε όλους τους φορείς και τα σωματεία, και να μην παίρνει το μέρος κάποιου, εφόσον δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με αποδείξεις τι πραγματικά έχει συμβεί… Του ζήτησα εξάλλου, να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη για το θέμα προς αποκατάσταση της δικής του αλήθειας ή να μας στείλει μια δήλωση την οποία και θα δημοσιεύσουμε, όπως κάνουμε με όλους. Αρνήθηκε.

Ζήτησε αντί αυτού, να διαχωρίσω εγώ την θέση μου από όσα τον κατηγορούν στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή. Και σε αυτό απαντώ:

Εγώ διαχωρίζω την θέση μου από όλους. Κυβερνητικούς και μη. Δεν είμαι γιατρός, ούτε μέλος πολιτικού κόμματος, ούτε έχω εξαρτήσεις, ούτε πρόκειται να κερδίσω ή να χάσω κάτι από μια εσωτερική διαμάχη των γιατρών. Δίνω χώρο στην είδηση και βήμα σε όποιον έχει άποψη να εκφράσει. Αλλά αυτό θα το κάνω οπωσδήποτε χωρίς φόβο και με σεβασμό στην ελευθεροτυπία.

Στην διάθεσή σας!

Μαρία Τσιλιμιγκάκη