Πέντε τρόποι για να ξεκουράσετε τα μάτια σας!

  • Iatropedia
Τις περισσότερες ώρες της ημέρας της ημέρας έχετε κολλημένα τα μάτια σας σε μια οθόνη είτε υπολογιστή είτε κινητού τηλεφώνου ή τάμπλετ. Πως μπορείτε να ξεκουράσετε τα μάτια σας

Σωστός φωτισμός

Το ήμισυ του παντός είναι ο σωστός φωτισμός.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε υπολογιστή καλό είναι συστήνουν οι ειδικοί να περιορίζουμε το εξωτερικό φως. Στην αντίθετη περίπτωση βάλτε ένα χαμηλό φωτισμό ενώ αν ενοχλήστε από τις λάμπες φθορίου καλό είναι να τις αντικαταστήσετε ώστε να ξεκουράζετε το μάτι.

Μια φορά το χρόνο

Στην περίπτωση που νιώθετε ότι έχετε καταπονήσει τα μάτια σας από την υπερβολική χρήση όλων αυτών των έξυπνων συσκευών που έχουν εισβάλλει τη ζωή μας επιβάλλεται αν επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρο σας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο ώστε να προλαμβάνεται τυχόν προβλήματα.

Μειώστε τις λάμψεις

Οι διάφορες λάμψεις και αντανακλάσεις είναι δυνατόν να τα μάτια.

Οι ειδικοί συστήνουν είτε να τοποθετείται σκουρόχρωμο κάλυμμα οθόνης που μειώνει τις αντανακλάσεις ή στην περίπτωση που φοράτε γυαλιά να έχετε φακούς με αντιανακλαστική επίστρωση.

Ρυθμίστε σωστά την οθόνη

Πάντως σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συστήνουν στους χρήστες να ελέγχουν την φωτεινότητα της οθόνης τους και να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

''Παίξτε'' τα μάτια

Το συχνό ανοιγοκλείσιμο των ματιών βοηθάει τα μάτια αφού με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος ξηρότητας των ματιών.

πηγήhttp://www.wired.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί κοκκινίζουν τα μάτια μου;