Πέντε »γιατί’ να περπατάτε!

  • Iatropedia
Δεν υπάρχει έρευνα, που να μην επισημαίνει τα οφέλη που έχει στη διατήρηση της καλής υγείας το περπάτημα. Δεν κοστίζει τίποτα αφού δεν απαιτεί συνδρομή σε κάποιο γυμναστήριο απλώς το μόνο που χρειάζεστε είναι είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Γιατί όμως κάνει καλό στην υγεία

Καλή εγκεφαλική λειτουργία

Το περπάτημα ακόμη και μισή ώρα την ημέρα χαρίζει διαύγεια πνεύματος και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας.

Ρίχνει τους παλμούς

Το περπάτημα έστω και 30 λεπτά καθημερινά είναι δυνατόν να ρίξει την αρτηριακή πίεση αφού συμβάλει στην καλή κυκλοφορίας του αίματος.

Επίσης έχει την ιδιότητα να ανεβάζει την καλή χοληστερίνη και έτσι να προστατεύει την καρδιά.

Κατεβάζει το σάκχαρο

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία απέδειξε ότι το πρωινό περπάτημα μπορεί να κατεβάσει το σάκχαρο στο αίμα.

Στο μεταξύ άλλη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστημίο του Πίτσμπουργκ, έδειξε ότι το καθημερινό περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε ποσοστό έως και 50%.

Κάνει καλό στη σιλουέτα

Το περπάτημα είναι σύμμαχος της δίαιτας. Έτσι αν θέλετε να χάσετε κιλά ή να μην πάρτε άλλα το περπάτημα μπορεί να το καταφέρει.

Ελιξήριο ζωής

Ελιξήριο ζωής αποτελεί το περπάτημα το οποίο βάση ερευνών όποιος περπατά τουλάχιστον για τρία χιλιόμετρα την ημέρα, μειώνεται ο κίνδυνος ο κίνδυνος θανάτου μέχρι και 50% .

πηγή mayo clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί να επιλέξω τη μεσογειακή διατροφή;