Πέμπτο θετικό κρούσμα του κορωνοϊού – Γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη από τον κύκλο του 1ου κρούσματος

  • Γιάννα Σουλάκη
κρούσμα
Πέμπτο επίσημο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για γυναίκα που νόσησε μετά από επαφή με την 38χρονη επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, πρώτο κρούσμα του ιού.

Θετική στη νόσο COVID-19 βρέθηκε από Εργαστήριο Αναφοράς της Βορείου Ελλάδος γυναίκα που νόσησε μετά από επαφή με το πρώτο κρούσμα, το οποίο νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ. Και η δεύτερη γυναίκα εμφανίζει ήπια συμπτώματα και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ίδιο νοσοκομείο.

Είναι ο δεύτερος άνθρωπος που μολύνεται από τη νόσο, μετά από επαφή με την 38χρονη, η οποία είχε μεταδόσει τον ιό και στο 9χρονο παιδί της, το οποίο νοσηλεύεται μαζί με τη μητέρα του στο ΑΧΕΠΑ. Να υπενθυμίσουμε, ότι η 38χρονη είχε προσβληθεί από τον ιό μετά από ταξίδι της στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Το 5ο κρούσμα στην Ελλάδα

Μέχρι σήμερα τα κρούσματα ήταν τέσσερα: δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν αυτό της 38χρονης, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και το παιδί της.
Ακολούθησε το τρίτο κρούσμα και πρώτο στην Αθήνα. Ήταν αυτό της 40χρονης από το Μαρούσι που νοσηλεύεται στο “Αττικόν”. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η 36χρονη, που ήταν το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.