Παύλος Πολάκης: Δηλώσεις του για τον εθισμό στο κάπνισμα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συνεχίζει να θεωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ότι θέλουμε να κόψει το κάπνισμα την ώρα που όλοι τον ψέγουν όχι για το τι κάνει στο σπίτι του αλλά επειδή καπνίζει σε κλειστούς δημόσιους χώρους και σε κοινή θέα στο υπουργείο Υγείας ενώ έχει την ιδιότητα του ΥΥΚΑ...

Για το τσιγάρο και τις προσπάθειές του να κόψει μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία.

Ο κ. Παύλος Πολάκης εμφανίσθηκε να δικαιολογεί την καπνιστική του συνήθεια λέγοντας ότι «υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα μεγάλων γιατρών, μεγάλων χειρουργών που ήταν και είναι βαρύτατοι καπνιστές και αυτό εξαιτίας του έντονου στρες που βιώνουν…».

Αναφέρθηκε στον γνωστό καρδιοχειρουργό Σπύρου που όπως επισήμανε «ξέρετε όλοι ότι ήταν βαρύτατος καπνιστής. Αυτός δεν ήξερε τι έκανε, και τις επιπτώσεις του καπνίσματος που ο ίδιος χειρουργούσε;»

Ο κ. Πολάκης τέλος εξομολογήθηκε: «Έχω κάνει τρείς φορές προσπάθειες να το κόψω, και το άρχισα και τις τρεις φορές όταν ήμουν στην ΜΕΘ  σε βαρύτατο χειρουργείο από στρες…».