Παύλος Πολάκης από Ζάκυνθο: Ανοίγουν αύριο τα χειρουργεία του νοσοκομείου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Τα χειρουργεία της Ζακύνθου θα ανοίξουν αύριο Πέμπτη 23.03 και θα λειτουργήσουν σταδιακά» είναι οι πρώτες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ο οποίος από τις 9 σήμερα το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Να θυμίσουμε ότι από τις 2 Δεκεμβρίου 2016, τα χειρουργεία είναι κλειστά μετά τον θάνατο μιας 41χρονης  που έχασε τη ζωή της εξαιτίας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στο πόδι.

Τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας υποδέχτηκαν η διοικήτρια του νοσοκομείου, Δέσποινα Τσαρίδου και εκπρόσωποι του επιστημονικού προσωπικού. Αφού επιθεώρησε του χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκε από τη διοίκηση πραγματοποίησε σύσκεψη επί 2,5 ώρες προκειμένου να ακούσει όλα τα ζητήματα που απασχολούν την διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρουν από το imerazante.gr, αρκετές φορές ακούστηκαν φωνές μέσα από την αίθουσα όπου η ένταση και οι αυξημένοι τόνοι δεν έλλειψαν… Τελικά ανακοίνωσαν ότι πήραν την απόφαση για επαναλειτουργεία των χειρουργείων, κάτι με το οποίο είναι σύμφωνο και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Διαβάστε εδώ το χθεσινό ρεπορτάζ του iatropedia.gr μετά από καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε παρακάτω τι μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Τρεις ώρες περίπου κράτησε η σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και το επιστημονικό προσωπικό του ιδρύματος.

Η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του νοσοκομείου Ζακύνθου, ήταν κλεισμένων των θυρών, παρόλα αυτά όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ του κ. Πολάκη και γιατρών του νοσοκομείου.

Ο κ. Πολάκης, κατά την έξοδο του, από την σύσκεψη, επεσήμανε ότι «το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ένα πραγματικό κόσμημα, είναι ένα σύγχρονο νοσοκομείο με πολλές υποδομές, με επάρκεια ιατρικού προσωπικού και ότι ελλείψεις υπάρχουν από το υπόλοιπο προσωπικό θα τις καλύψουμε». Ακολούθως ο αναπληρώτης υπουργός Υγείας τόνισε ότι «εμείς ως κυβέρνηση κάναμε στο νοσοκομείο Ζακύνθου αυτά που κάναμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από το γενικό λογιστήριο του κράτους και φέτος πήρε και 750.000 χιλιάδες ευρώ από την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ».

«Όσο αφορά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με το θλιβερό περιστατικό που έγινε τέλη Νοεμβρίου και όλη την διαδικασία που έγινε μετά έχω να πω επίσημα σε συνεννόηση με την επιστημονική επιτροπή και της διοίκηση του νοσοκομείου ότι ολοκληρώθηκαν όλοι οι έλεγχοι ασφαλείας για να μπορέσει να γίνει ασφαλής επανεκκίνηση της λειτουργίας των χειρουργείων.

Συγκεκριμένα έγινε, πλήρης έλεγχος και δόθηκε πιστοποίηση υπό την εποπτεία της ΚΤΥΠ, των δικτύων των αερίων, έγινε αντικατάσταση για λόγους ασφαλείας των αναισθησιολογικών μηχανημάτων, έγινε πλήρης αντικατάσταση του φαρμακευτικού υλικού, έγινε έλεγχος στα κλιματιστικά μηχανήματα και στα μηχανήματα αποστείρωσης, έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι έχουν δοθεί οι πιστοποιήσεις και από αύριο, προοδευτικά, το χειρουργείο του νοσοκομείου Ζακύνθου, αρχίζει την λειτουργία του, σε συνεννόηση της διοίκησης με την επιστημονική επιτροπή, μέχρι την ανάπτυξη της πλήρους δυναμικότητας του», δήλωσε ο κ. Πολάκης.

Τέλος ανέφερε ότι « με όλο αυτό το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί μια δυσπιστία του κόσμου, η οποία πρέπει να αποκατασταθεί, για αυτό και εγώ λέω με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ασφαλές, έχει εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό, έχει διοίκηση που έκανε αυτά που έπρεπε και πραγματικά πρέπει να ξεκινήσει την λειτουργία του για να βοηθά τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν