Πάτρα: Αισιόδοξοι οι γιατροί για την 20χρονη με μηνιγγίτιδα που ακρωτηριάστηκε στα πόδια

  • Ρούλα Τσουλέα
μηνιγγίτιδα
Η νεαρή γυναίκα είχε καταρρεύσει στις 21 Φεβρουαρίου στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 20χρονης φοιτήτριας από την Πάτρα, η οποία παρουσίασε σοβαρή μηνιγγίτιδα με επιπλοκές για τις οποίες χρειάσθηκε να ακρωτηριαστεί.

Όπως ανέφερε σήμερα το Mega, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι με τον ακρωτηριασμό κατάφεραν να περιορίσουν την βλάβη και η κατάστασή της κρίνεται βελτιωμένη.

Η νεαρή κοπέλα είχε διαγνωστεί με μηνιγγίτιδα πριν από σχεδόν δύο μήνες. Αρχικά νοσηλεύθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, αλλά αργότερα εκδήλωσε σηπτικά έμβολα που προκάλεσαν γάγγραινα στο κάτω μέρος των ποδιών της.

Πριν από σχεδόν 20 ημέρες κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά της στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Οι γιατροί πήραν την απόφαση να ακρωτηριάσουν τα πόδια της από το γόνατο και κάτω, για να μην επεκταθεί η γάγγραινα.

Η νεαρή γυναίκα είχε καταρρεύσει αιφνιδίως στις 21 Φεβρουαρίου στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι συμφοιτητές της κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο την μετέφερε επειγόντως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί διασωληνώθηκε αμέσως, καθώς η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Όταν διέφυγε τον κίνδυνο, είχε μεταφερθεί σε παθολογική κλινική του νοσοκομείου. Ωστόσο εμφάνισε προβλήματα στα πόδια, με αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί της να αποφασίσουν την μεταφορά της στο ΚΑΤ.

Φωτογραφία: Eurokinissi