ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Διαμορφώνεται «υβριδικό» ΕΣΥ με τον πολίτη να πληρώνει το μάρμαρο

  • Iatropedia newsroom
ΠΑΣΟΚ
Την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, διατυπώνουν μέσα κι έξω από τη Βουλή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Με αφορμή τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που περιλαμβάνει διατάξεις για την απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Ιωάννη Τσίμαρη, Βουλευτής Ιωαννίνων & υπεύθυνος Κ.Τ.Ε Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εκφράζει τη διαφωνία του κόμματός του.

«Επαναλάβαμε σήμερα στην Επιτροπή της Βουλής, για ακόμη μια φορά, την κάθετη πλήρη και ριζική αντίθεσή μας στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, που είναι ο θεμέλιος λίθος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας.

Εκτός αυτού ο κ.Άδωνις Γεωργιάδης μας δήλωσε ότι θα προχωρήσει και στην επόμενη κίνηση που είναι η είσοδος ιδιωτών στο ΕΣΥ , ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τις υποδομές του.

Είμαστε θεατές μιας στοχευμένης προσπάθειας από την κυβέρνηση , δημιουργίας ενός υβριδικού συστήματος δημοσίου και ιδιωτών , με κυρίαρχο όμως τον ιδιωτικό τομέα και τον Έλληνα πολίτη να πληρώνει το μάρμαρο. Είμαστε αναφανδόν απέναντι».