«Πάρτυ κορωνοϊού» σε γάμο στη Θεσσαλονίκη: 11 τα κρούσματα μετά το γαμήλιο γλέντι!

  • Γιάννα Σουλάκη
γαμήλιο
Ο γαμπρός και 10 καλεσμένοι είναι τα 11 κρούσματα που έσπειρε ο κορωνοϊός, ο οποίος βρέθηκε ... ακάλεστος σε γαμήλιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη. Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της πόλης.

Το γαμήλιο γλέντι με περίπου 150 καλεσμένους έγινε στις 25 Ιουλίου στο Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Ένας από τους καλεσμένους βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ άλλοι δώδεκα που εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα, προσήλθαν οικειοθελώς στο νοσοκομείο για εξέταση. Από αυτούς, οι 10 αλλά και ο 35χρονος γαμπρός, αποδείχθηκαν θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με το GrTimes, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, δήλωσε ότι κατά τη χθεσινή εφημερία προσήλθαν δώδεκα άτομα που είχαν παραστεί στον γάμο με ύποπτα συμπτώματα. Και στο ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να συμπληρώσουν σημείωσαν ότι ένας από τους καλεσμένους στον γάμο βρέθηκε θετικός.

«Αμέσως σήμανε συναγερμός και από τους δώδεκα ασθενείς τελικά οι δέκα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους», ανέφερε ο κ. Τουχτίδης.

Ο ίδιος τόνισε πως το περιστατικό δείχνει ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. «Δε συγχρωτιζόμαστε, τηρούμε τις αποστάσεις, γιατί με τέτοιες πράξεις διακυβεύεται όλη η καλή προσπάθεια που έγινε τον προηγούμενο καιρό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος ανέφερε επίσης πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει lockdown κι έχει καταργηθεί το μήνυμα για να πας σε νοσοκομείο, δε σημαίνει ότι μπορούμε ελεύθερα να συγχρωτιζόμαστε στο νοσοκομείο.

«Είναι πολύ εύκολο να βρεθούμε δίπλα σε κάποιον θετικό. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε διαρκώς να αυξάνονται οι προσερχόμενοι, ακόμα και για ασήμαντη αφορμή προ lockdown. Σκεφτείτε ότι έχουμε μέση αναμονή 100 άτομα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χθες οι δέκα ήταν θετικοί σε κορονοϊό. Και μπορεί να ήταν στην αναμονή απομονωμένοι μέχρι να βγουν τα τεστ, αλλά μέχρι τότε έδωσαν τα στοιχεία τους και μίλησαν με νοσηλευτές, ενώ δεν γνωρίζουμε πώς έφτασαν εκεί. Άρα λέμε ότι δεν πλησιάζουμε νοσοκομείο, αν δεν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό», υπογράμμισε.

Πηγή: Newsit.gr, με πληροφορίες από Voria.gr και από GrTimes