Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου η εκδήλωση για τα 25 χρόνια της “Ελπίδας”

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Ελπίδα
Σε μια εκδήλωση αντάξια του έργου που έχει παρουσιάσει από την ίδρυσή του, οι άνθρωποι και φορείς που συνδράμουν στις δραστηριότητες του Συλλόγου φίλων Παιδιών με Καρκίνο “Ελπίδα”, περνούν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και συνέχισης σε τόσο δύσκολες στιγμές για την γενικότερη κατάσταση στον τομέα της υγείας στην χώρα μας.

Η Ελπίδα ιδρύθηκε το 1990 με στόχο να βοηθήσει με όλα τα μέσα τα παιδιά με καρκίνο και να προασπίσει και να προαγάγει με κάθε τρόπο την ιδέα ότι τα καρκινοπαθή παιδιά χρειάζονται φροντίδα και στήριξη, ευαισθητοποιώντας και την ελληνική κοινωνία γύρω από το ζήτημα αυτό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού το παρόν έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ εκεί βρέθηκε και πλήθος άλλων σημαντικών προσώπων της πολιτικής σκηνής, όπως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ και πολλοί άλλοι. Παρούσες, επίσης και οι πρώτες κυρίες της Κύπρου και της Αλβανίας.

Συνολικά 32 χώρες εκπροσωπούνται στην εκδήλωση, καθώς πολλά παιδιά από άλλες χώρες έχουν νοσηλευτεί στην “Ελπίδα”, αλλά και το αντίθετο.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, της οποίας φυσικά ηγείται η ιδρύτρια και πρόεδρος της Ελπίδας, καθώς και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη:

Ελπίδα

Ελπίδα

IMG_4640IMG_4639IMG_4638