Παρούσα στο υπουργικό συμβούλιο μέσω … γιγαντοοθόνης και η Ειρήνη Αγαπηδάκη!

  • Γιάννα Σουλάκη
Αγαπηδάκη
Από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν εξαιρέθηκε ούτε η ασθενής με Covid-19, νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η κα. Αγαπηδάκη, η οποία προκάλεσε τη συμπάθεια όλων με την ατυχία της στην πρώτη υπουργοποίησή της να νοσήσει από κορονοϊό και να χάσει τη χθεσινή ορκωμοσία της κυβέρνησης, σήμερα δήλωσε «παρούσα» στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε τις προτεραιότητες και μοίρασε τους περίφημους μπλε φακέλους στους υπουργούς του.

Δείτε επίσης: Πρώτο υπουργικό συμβούλιο: Τι παρέλαβε στον «μπλε φάκελο» ο Μ. Χρυσοχοΐδης – Οι άμεσες αλλαγές στο ΕΚΑΒ

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και μέσω γιγαντοοθόνης  η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παρέστη -έστω και με τηλεδιάσκεψη-  «ομοτράπεζη» με τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης.

Στο υπουργικό συμβούλιο μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  έθεσε ως πρώτο στόχο στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας, το ΕΚΑΒ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που ήταν παρούσα, πως τα πληρώματα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα είναι μεικτά και συγκεκριμένα θα έχουν άτομα τόσο από το ΕΚΑΒ, όσο και από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική.

Τα πληρώματα αυτά θα αποκτήσουν εκπαίδευση και εξειδίκευση και ο στόχος είναι να αυξηθούν ώστε να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα στις κλήσεις των πολιτών.

Μητσοτάκης: «Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις τέσσερις γενικές κατευθύνσεις που διέπουν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας: «Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, ένα καλύτερο κράτος, μία καλύτερη ζωή σε μία ισχυρή Ελλάδα. Προφανώς το πρόγραμμά μας είναι πολύ πιο πλούσιο και πολύ πιο ευρύ. Θα αναλυθεί εκτενώς στις προγραμματικές δηλώσεις», ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, μέλημα των υπουργών θα είναι -όπως είπε ο πρωθυπουργός- η δρομολόγηση οικονομικής ανακούφισης των πολιτών, η εξακολούθηση της αντιμετώπισης του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας, ειδικά στα τρόφιμα, αλλά και η κάλυψη κάποιων πολύ επίκαιρων έκτακτων κοινωνικών αναγκών.

«Να αναφέρω μία ενδεικτική: την ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα -ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές- με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική», σημείωσε.