Πρώτο υπουργικό συμβούλιο: Τι παρέλαβε στον «μπλε φάκελο» ο Μ. Χρυσοχοΐδης – Οι άμεσες αλλαγές στο ΕΚΑΒ

  • Γιάννα Σουλάκη
υπουργικό
Ολοκληρώθηκε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποιός έθεσε τις προτεραιότητες στους υπουργούς του. Το ΕΚΑΒ μπαίνει ως πρώτος στόχος στις αλλαγές.

Μπλε φακέλους με 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις, μοίρασε στους υπουργούς του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που έγινε την Πέμπτη (28/6) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μίλησε εκτενώς για τους στόχους της νέας κυβέρνησης, ενώ ειδικότερα για τον τομέα της Υγείας ανακοίνωσε αλλαγές στο ΕΚΑΒ, με την παρουσία του νέου υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως τα πληρώματα στα ασθενοφόρα θα είναι μεικτά και συγκεκριμένα θα έχουν άτομα τόσο από το ΕΚΑΒ, όσο και από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική.

Τα πληρώματα αυτά θα αποκτήσουν εκπαίδευση και εξειδίκευση και ο στόχος είναι να αυξηθούν ώστε να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα στις κλήσεις των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις τέσσερις γενικές κατευθύνσεις που διέπουν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας: «Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, ένα καλύτερο κράτος, μία καλύτερη ζωή σε μία ισχυρή Ελλάδα. Προφανώς το πρόγραμμά μας είναι πολύ πιο πλούσιο και πολύ πιο ευρύ. Θα αναλυθεί εκτενώς στις προγραμματικές δηλώσεις», ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, μέλημα των υπουργών θα είναι -όπως είπε ο πρωθυπουργός- η δρομολόγηση οικονομικής ανακούφισης των πολιτών, η εξακολούθηση της αντιμετώπισης του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας, ειδικά στα τρόφιμα, αλλά και η κάλυψη κάποιων πολύ επίκαιρων έκτακτων κοινωνικών αναγκών.
«Να αναφέρω μία ενδεικτική: την ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα -ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές- με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική», σημείωσε.