Παρατεταμένο μπλακ άουτ στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Ετοιμάζονται λουκέτα εν μέσω διαθεσιμοτήτων

  • Iatropedia
Χωρίς πολύιατρεία μένουν τελικά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ όχι μόνο λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών των γιατρών αλλά και εξαιτίας των λουκέτων που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ένα βήμα πριν το οριστικό λουκέτο είναι τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ καθώς η κυβέρνηση πατώντας στο επιχειρήματα ότι σήμερα δε λειτουργούν λόγω απεργιών, ετοιμάζεται να τα κλείσει κατά τη διάρκεια τη διαθεσιμότητας με άγνωστο από κει και πέρα τι θα γίνει και πόσα θα παραμείνουν.

Οι ασφαλισμένοι μένουν στον αέρα και περιορίζονται στους ιδιώτες γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ οι οποίοι ωστόσο είναι μόλις 5000 για όλη τη χώρα, τη στιγμή που οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού είναι κοντά στα 10 εκατ.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πάντως που περιμένουν τα “φύλλα” της διαθεσιμότητας συνεχίζουν τον αγώνα τους έως και τις 17 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας η οποία σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη δε θα διαρκέσει πάνω από 20 με 25 μέρες, τα πολυϊατρεία αναμένεται να κλείσουν με απόφαση αυτή τη φορά της κυβέρνησης. Άλλωστε καιρό τώρα ο κ.Γεωργιάδης δηλώνει ότι και σήμερα είναι κλειστά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 300 δομές υγείας και πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάλος από τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής στον ΕΟΠΥΥ! Πως γλιτώνουν τα “γαλάζια” παιδιά

Αύριο το νομοσχέδιο για αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ! Τι θα περιλαμβάνει. Τα παζάρια και οι διαθεσιμότητες

Πόσα θα εισπράξει ο Άδωνις για τον ΕΟΠΥΥ από το 1 ευρώ ανά συνταγή! Γιατροί προς Άδωνι: «Αποσύρετε τώρα το μέτρο»!

Έρχεται τσεκούρι στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι κόβεται στους ασφαλισμένους και τι έγραψε στο twitter ο Άδωνις