Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το Υπ.Υγείας για σωτήρια θεραπεία που «κόβει» το ΚΕ.Σ.Υ σε συνάδελφο τους

  • Γιάννα Σουλάκη
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας να χορηγηθεί θεραπεία -την οποία δεν ενέκρινε το ΚΕ.Σ.Υ- σε συνάδελφο τους.

Η θεραπεία της εκπαιδευτικού, σύμφωνα με τα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, συστήθηκε από γιατρούς τριών διαφορετικών νοσοκομείων. Παρ’όλα αυτά, όπως καταγγέλλουν, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ) απέρριψε το αίτημα έγκρισης της σχετικής δαπάνης:

«Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) του υπουργείου Υγείας «κόβει» απολύτως αναγκαία και κρίσιμη θεραπεία σε εκπαιδευτικό, την οποία συστήνουν τρία διαφορετικά νοσοκομεία! Δεν πάει άλλο με την αναλγησία! Απαιτούμε να εγκριθεί άμεσα η θεραπεία της συναδέλφισσας».

Η ΕΛΜΕ Πειραιά εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Συνάδελφός μας σε σχολείο του Πειραιά πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα με επιτυχία κρίσιμη χειρουργική επέμβαση για την υγεία της. Ωστόσο, ιατρικοί λόγοι δεν έκαναν δυνατή την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας, για την οποία απαιτείται εξειδικευμένη θεραπεία. Τη θεραπεία αυτή συστήνουν τρία διαφορετικά νοσοκομεία (ΚΑΤ, Μεταξά, Νοσοκομείο Αεροπορίας). Κι όμως, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας, με τέσσερις απανωτές γνωματεύσεις, αρνείται να εγκρίνει την αναγκαία αυτή θεραπεία! Μάλιστα, στην τελευταία γνωμάτευση επικαλείται διαφορετική επιχειρηματολογία από τις προηγούμενες! Αναγκάζει την συνάδελφό μας να επωμιστεί προσωπικά, με δικά της έξοδα τη θεραπεία της!

Σε παρέμβαση της η ΕΛΜΕ Πειραιά, από κοινού με συνδικαλιστές γιατρούς την Πέμπτη 14/3 στο ΚΕΣΥ, απέσπασε δέσμευση για ραντεβού με τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ. Την επόμενη ημέρα (15/3), αθέτησαν και αυτή τους την υπόσχεση, γιατί η απόφασή του Προέδρου του ΚΕΣΥ, ήταν, όπως ειπώθηκε, οριστική και αμετάκλητη!»