Παραμένουν Λοβέρδος Τιμοσίδης Μπόλαρης

  • Iatropedia
Θα συνεχίσει την πορεία του στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με τους δύο υφυπουργούς Μιχάλη Τιμοσίδη και Μάρκο Μπόλαρη. Όχι όμως και με τον Χρ.Αηδόνη ο οποίος αντικαθίσταται από στέλεχος της ΝΔ.

Η μεταβατική κυβέρνηση περιλαμβάνει το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου στο ίδιο πόστο. Μαζί του θα είναι οι υφυπουργοί Μιχάλης Τιμοσίδης και Μάρκος Μπόλαρης, όχι όμως και ο υφυπουργός άθλησης και διατροφής Χρήστος Αηδόνης ο οποίος αντικαθίσταται από το στέλεχος της ΝΔ πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής της Θεσσαλονίκης- ψυχίατρο στο επάγγελμα- κ.Δ.Βαρτζόπουλο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος αποφάσισε να μη μετακινήσει τον υπουργό Υγείας καθώς το εξειδικευμένο αντικείμενο του υπουργείου, θα καθιστούσε δύσκολο το έργο των απαραίτητων περικοπών, σε άλλο πρόσωπο που δε θα ήταν εξοικειωμένο με το χώρο της Υγείας. Οι δύο υφυπουργοί παραμένουν μετά και από αίτημα του ίδιου του Ανδρέα Λοβέρδου.

Έτσι ο ένας εκ των τριών της …τρόικας του ΠΑΣΟΚ, θα εξακολουθήσει να «τρέχει» τις αλλαγές που έχουν προγραμματισθεί.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές ο Ανδρέας Λοβέρδος τις τελευταίες ημέρες έχει ετοιμάσει ένα σκληρό σχέδιο περικοπών 100 ημερών, δηλαδή έως την ημέρα των εκλογών.

Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει περιστολή δαπανών σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε φάρμακα και προμήθειες.

Θύματα της μνημονιακής πολιτικής δεν αποκλείεται να πέσουν και πολλοί εργαζόμενοι του ΕΣΥ οι οποίοι θα μπουν πιθανότατα σε εφεδρεία. Παρά τις διαβεβαιώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα ότι «τα νοσοκομεία δεν πειράζονται», η κάλυψη αυτή φαίνεται πως αφορά μόνο γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και ουχί το διοικητικό που πιθανώς θα μπει στη λίστα της εφεδρείας.

Οι περικοπές θεωρούνται από τους δανειστές απαραίτητες για τον εξορθολογισμό των δαπανών, ανεξάρτητα βέβαια αν θα φθίνουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς.