Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας πριν ακόμα αναλάβει ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Θήβας – Δείτε τι δήλωσε

  • Γιάννα Σουλάκη
Νοσοκομείου Θήβας
Για λόγους ευθιξίας υπέβαλλε την παραίτησή του στο υπουργείο Υγείας, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας και Λειβαδιάς, Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος.

Παραιτήθηκε πριν καν αναλάβει καθήκοντα, ως αναπληρωτής Διοικητής στο Νοσοκομείου Θήβας και Λειβαδιάς, ο Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος. Σε σχετική ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές για όσους επέκριναν τα τυπικά του προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση, ενώ όπως αναφέρει παραιτείται καθώς, «Το ήθος μου και η υπερηφάνεια, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω υπό αυτές τις συνθήκες».

Από την ημέρα της ανακοίνωσης των ονομάτων των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων άρχισαν να υπάρχουν δημοσιεύματα για τον Κωνσταντίνο Τυρηνόπουλο, ότι οι πτυχιακές σπουδές του δεν είχαν σχέση με τις απαιτήσεις της διοίκησης ενός νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο κ. Τυρηνόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα το πτυχίο του στην αρχιτεκτονική από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο βρετανικών συμφερόντων, που λειτουργεί στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να σταματήσει «αυτή η ανήθικη συμπεριφορά» προς το πρόσωπο του και να προστατεύσει την προσωπικότητα του.

«Διαδίδουν ψεύδη και ανυπόστατα λόγια για μένα»

Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος:

«Κατέθεσα την παραίτηση μου στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, από την θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΓΝ ΘΗΒΩΝ / ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ». Είναι εξαιρετικά τιμητικό το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο Υπουργός, μου εμπιστεύτηκαν την θέση του Αναπληρωτή διοικητή. Θα εξαντλούσα όλες μου τις δυνάμεις, για να δικαιώσω αυτή την απόφασή τους.

Μου προκάλεσε κατάπληξη και αγανάκτηση το θράσος και η αλαζονεία που επέδειξαν κάποιοι , οι οποίοι θέλησαν να ορίσουν και να εισάγουν νέους όρους και κρίσεις όσον αφορά τα κριτήρια που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος/α για να ασχοληθεί με τα κοινά. Το ήθος μου και η υπερηφάνεια, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό το γεγονός με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.

Δεν θα μπω σε αυτές τις μικροπρεπείς διαδικασίες, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Κάποιοι με ανέντιμες μεθόδους ισχυρίζονται και διαδίδουν ψευδή και ανυπόστατα λόγια για εμένα, με σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη μου, καθώς και την αμφισβήτηση της προσωπικής και επαγγελματικής μου πορείας. Από εδώ και στο εξής θα κινηθώ νομικά για να σταματήσει αυτή η ανήθικη συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου. Για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου, θα υποβάλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την άρση της προσβολής και τη μη επανάληψή της στο μέλλον, όπως και της ικανοποίησης της ηθικής βλάβης, δοθέντος ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητάς του, προστατεύεται και από το ίδιο το Σύνταγμα».

Δεν διορίζονται οι Διοικητές – Υπό διάλυση τα νοσοκομεία

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με τις επιλογές της κυβέρνησης για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις Διοικήσεις των νοσοκομείων,  το Υπουργείο Υγείας «πάγωσε» τους διορισμούς τους, ώστε να κάνει διορθώσεις της τελευταίας στιγμής. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι επειδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή τα βιογραφικά των Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών, το Υπουργείο Υγείας «χτενίζει» διεξοδικά και διασταυρώνει τους τίτλους σπουδών τους, ώστε να μην υπάρξουν και νέες αστοχίες που θα ανοίξουν και νέο κύκλο αντιπαραθέσεων.

Στο μεταξύ, τα Δημόσια Νοσοκομεία χωρίς Διοικήσεις βρίσκονται υπό κατάρρευση, με αποτέλεσμα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματά τους όχι μόνο να μην μπαίνουν σε σειρά επίλυσης, αλλά να παρουσιάζουν και σοβαρή επιδείνωση, με το Υπουργείο Υγείας να έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση.

Δείτε το πτυχίο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ