Παραίτηση- βόμβα της Ελένης Ράϊκου για το σκάνδαλο Novartis

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ότι δέχεται πιέσεις από παραπολιτικούς κύκλους για το σκάνδαλο Novartis και ότι αρνείται να θυσιαστεί ως "Ιφιγένεια" δηλώνει η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς στο κείμενο της παραίτησής της.

Η κ. Ράικου με την επιστολή της η οποία αριθμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, 3 σελίδες, καταγγέλλει σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου που έχουν θορυβηθεί και πλήττονται, όπως αναφέρει, από την συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

«Ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε «Ιφιγένεια» στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας. Με αστειότητες και εκμεταλλευόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας «έστησαν» μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Ράικου στην επιστολή παραίτηση της.