Πανικός στο υπουργείο Υγείας για την αιθαλομίχλη! Ειδική ομάδα παρακολούθησης και καταμέτρησης

  • Iatropedia
Χειμωνιάτικο άγχος έχουν αποκτήσει τα στελέχη του υπουργείου Υγείας με αφορμή τα τζάκια.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ειδική ομάδα παρακολούθησης της αιθαλομίχλης αλλά και τον επικίνδυνων στοιχείων στην ατμόσφαιρα που δημιουργούνται κυρίως από τα τζάκια, έχει συσταθεί στο υπουργείο υγείας και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων υγείας.

Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων παρακολουθούν και καταγράφουν όλα τα δεδομένα στην ατμόσφαιρα ώστε να μπορούν να εκδίδονται προειδοποιητικές οδηγίες αλλά και για να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Ενδεικτική είναι άλλωστε η προειδοποίηση του Σαββατοκύριακου να περιορισθεί η χρήση τζακιών από τα νοικοκυριά της πρωτεύουσας.

Οι επιστήμονες καταγράφουν σε καθημερινή τα επικίνδυνα σωματίδια ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι διαπίστωσαν ότι οι πιο επικίνδυνες μέρες είναι από την Παρασκευή έως και την Κυριακή δεδομένου ότι τότε οι περισσότεροι πολίτες βρίσκονται στα σπίτια τους και εκτός εργασίας και ανάβουν τα τζάκια τόσο για θέρμανση όσο και για την ατμόσφαιρα.

Η ανησυχία των στελεχών του υπουργείου Υγείας εστιάζεται και στις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν άνθρωποι με αναπνευστικά και πνευμονολογικά προβλήματα αλλά και οι χρονίως πάσχοντες στους οποίους συνιστούν να έρχονται σε άμεση επαφή με το γιατρό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μετέωρο βήμα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Συνάντηση με Σαμαρά σήμερα

Πότε ξεκινά η κινητικότητα των 8500 του ΕΟΠΥΥ! Όλη η διαδικασία

Πρόεδρος Γιατρών στο Iatropedia: Τι θα πω στον πρωθυπουργό για τον ΕΟΠΥΥ

Προς αναζήτηση…ρευστού ο ΕΟΠΥΥ! Τα κουρεμένα κονδύλια και η μειωμένη κρατική συμμετοχή