Πανευρωπαϊκή Ένωση των Φαρμακοποιών: Πρώτη συνεδρίαση του έτους με αναφορές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι φαρμακοποιοί, όχι μόνο οι Έλληνες αλλά οι Ευρωπαίοι γενικά, θεωρούν τον χώρο του φαρμακείου εν πολλοίς και χώρο παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας. Κι αν λάβουμε υπόψη την κατάσταση στην Ελλάδα όπου δεν δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να έχουμε μια λειτουργική, εύκολα προσβάσιμη ΠΦΥ, καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι άτοπη η πρόθεσή τους...

Στόχος μας να  ενισχύσουμε το ρόλο του φαρμακοποιού στη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη προς όφελος των πολιτών και να ανεβάσουμε  τη χώρα μας ακόμη πιο ψηλά!» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών.

Στην 1η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής για τη νέα χρονιά της Πανευρωπαϊκής Ένωσης των Φαρμακοποιών (PGEU) στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Θανάσης Παπαθανάσης αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών.

«Από τη θέση του αντιπροέδρου της Ένωσης στόχος μας να δυναμώσουμε τη φωνή και την παρέμβαση μας στα Ευρωπαϊκά Forum, να περιφρουρήσουμε και να αναβαθμίσουμε το ρόλο του Φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη προς όφελος των πολιτών και να ανεβάσουμε τη χώρα μας ακόμα πιο ψηλά!».

Η PGEU

Η Πανευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών (PGEU) είναι το κεντρικό καθοδηγητικό όργανο των Φαρμακείων της Ευρώπης.  Εκπροσωπεί τα 400.000 κοινοτικά φαρμακεία της Ευρώπης που συνεισφέρουν στην υγεία 500 εκ. πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη και μέλη της είναι οι Εθνικές Αντιπροσωπείες 33 Ευρωπαϊκών Κρατών. Βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσωπειών, την Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων για θέματα που αφορούν την πολιτική του φαρμάκου αλλά και γενικότερα τη φροντίδας υγείας.

Είναι μέλος και συμμετέχει ενεργά σε Δίκτυο περισσότερων από 10 Ευρωπαϊκών Οργανισμών Επαγγελματιών της Υγείας μέσω του οποίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου εμπλέκεται με τη Φροντίδα Υγείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν