Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας: Μέτρα για κάλυψη των αναγκών της χώρας

  • Iatropedia
Την κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα για τους πολίτες που δοκιμάζονται από την κορύφωση της κρίσης, εγγυάται η ΠΕΦ δηλώνοντας ανοιχτά ότι τα μέλη της θα σταθούν δίπλα στον Έλληνα ασθενή.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Για την πλήρη επάρκεια των φαρμάκων τους σε νοσοκομεία και φαρμακεία δεσμεύονται τα μέλη της ΠΕΦ τονίζοντας όμως σε ανακοίνωσή τους ότι πρέπει να τους διευκολύνει και η κυβέρνηση στην προμήθεια πρώτων υλών.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία λαμβάνει ήδη μέτρα για τον συνεχή και επαρκή εφοδιασμό των μονάδων υγείας με όλα της τα φάρμακα και το ίδιο ζητάει να πράξουν και οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην χώρα.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΠΕΦ:

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) επιθυμεί να διαβεβαιώσει το κοινό πως λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη επάρκεια των νοσοκομείων και των φαρμακείων στα φάρμακα που έχουν ανάγκη οι ασθενείς για τη θεραπεία τους.

Στις κρίσιμες συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος, οι Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις φαρμάκου, με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης τους, θα σταθούν δίπλα στον Έλληνα ασθενή, προσφέροντάς του απρόσκοπτα την απαραίτητη φαρμακευτική θεραπεία του. Είμαστε βέβαιοι, πως την ίδια ευαισθησία, ευθύνη και ετοιμότητα επιδεικνύει και το σύνολο των επιχειρήσεων φαρμάκου που δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Παράλληλα, η ΠΕΦ καλεί την κυβέρνηση, να κάνει ό,τι είναι δυνατό, στο πλαίσιο των υφιστάμενων περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίου, για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις παραγωγής φαρμάκου στην προμήθεια των απαραίτητων πρώτων υλών και στην πραγματοποίηση των ζωτικών οικονομικών συναλλαγών τους.