Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ- Παραλύει σήμερα η Υγεία από την διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όλοι απεργούν σήμερα στην Υγεία... Γιατροί από ΠΙΣ, ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ και ΟΕΝΓΕ. Οδοντίατροι όπως ανακοίνωσε ο ΟΣΑ. Προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων όπως εκπροσωπείται από την ΠΟΕΔΗΝ. Και ακόμα διασώστες και γιατροί του ΕΚΑΒ.

Η καρδιά των κινητοποιήσεων θα χτυπήσει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα συγκεντρωθούν οι διαμαρτυρόμενοι για να πραγματοποιήσουν στην συνέχεια πορεία…

Στην σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) απεργούν με αποτέλεσμα οι μονάδες να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας μόνο για έκτακτα περιστατικά. Αν ως εκ τούτου είχατε ραντεβού για οτιδήποτε που μπορεί να …περιμένει, το ραντεβού σας μάλλον αναβάλλεται!

Οι φορείς από τον χώρο της Υγείας συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των εργαζομένων για το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου, η ΟΕΝΓΕ κάλεσε τα μέλη της νοσοκομειακούς γιατρούς από όλη την χώρα να συμμετάσχουν στην απεργία ενώ ανάλογη έκκληση έγινε και στους εργαζόμενους στο ΠΕΔΥ από το  προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΟΕΠΥΥ – ΠΕΔΥ) που καλεί τους γιατρούς του ΠΕΔΥ να συμμετάσχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στην απεργία, προσπαθώντας να εμποδίσει την «εκκολαπτόμενη τερατογένεση μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας στο πλαίσιο της αξιολόγησης που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί επίσης ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ, της πρόνοιας και του ΕΚΑΒ, δωρεάν υγεία και πρόνοια. Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και θα κατευθυνθούν στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αλλά σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νέες μορφές «κινητοποιήσεων» εφευρίσκουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας με την ΑΔΕΔΥ να έχει αποφασίσει την αποχή όλων των δημοσίων υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του δημοσίου, από τις 4 έως και τις 8 Απριλίου. Εξαιρούνται περιπτώσεις στις οποίες επιβάλλεται η λειτουργία των εν λόγω επιτροπών και συμβουλίων, που θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

 

Η αποκαλούμενη » λευκή ή αφανής απεργία| δε συνίσταται στην πλήρη αποχή από την εργασία, αλλά στη μετάβαση και παραμονή στον τόπο αυτής καθ΄όλο τον κανονικό χρόνο και στην παροχή της εργασίας, με μείωση όμως του ρυθμού απόδοσης αυτής.