Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου – Συμμετέχουν και οι υγειονομικοί

  • Iatropedia newsroom
απεργία
Oι υγειονομικοί σε όλη την χώρα θα συμμετάσχουν στην 24 απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικών, έχουν προαναγγείλει μεγάλες κινητοποιήσεις και απεργία για τις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας – Πειραιά ανακοίνωσαν πως συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενώ την συμμετοχή τους έχουν ανακοινώσει πλήθος οργανώσεων και σωματείων από τον τομέα της υγείας. Οι υγιειονομικοί απεργούν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τις απολύσεις των συμβασιούχων, την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Αιτήματα της ΕΙΝΑΠ, όπως αναφέρει η ίδια, είναι:

– Διπλασιασμός Μισθών
– Διπλασιασμός Προσωπικού
– Διπλασιασμός Χρηματοδότησης
– Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων

Από την μεριά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία επίσης θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, ζητά «να μην ξεχασθεί το έγκλημα των Τεμπών και να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών με αυξήσεις στους μισθούς».

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος
Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ), καλεί όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας αύξηση των δαπανών για την υγεία, καμία μετακίνηση του προσωπικού και μονιμοποόηση των επικουρικών.

Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ έχουν προανναγείλει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. της Τετάρτης. Τα Κέντρα και οι Μονάδες Υγείας θα λειτουργήσουν με το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Στις 28 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα «παραλύσει», καθώς «τραβάνε χειρόφρενο» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων, του μετρό και του σιδηροδρόμου.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI