«Παγώνουν» τα νοσοκομεία από τις απεργίες

  • Iatropedia
Την Πέμπτη συνεδριάζουν οι γιατροί προκειμένου να αποφασίσουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων σε όλο το ΕΣΥ ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τα όπλα παίρνουν οι γιατροί αλλά και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα της κυβέρνησης. Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) συνεδριάζουν την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους και να προγραμματίσουν τις απεργίες του κλάδου.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για τις περικοπές κονδυλίων για την Υγεία, για την ιδιωτικοποίηση πολλών υπηρεσιών, για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων αλλά και για την περιστολή των μισθών που προκύπτει από το ψαλίδισμα των δαπανών.

Στο μεταξύ και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με αφορμή μεταξύ άλλων και το ενιαίο μισθολόγιο που περικόπτει κατά τουλάχιστον 300 ευρώ τους μισθούς των χαμηλόμισθων υγειονομικών, ξεκινούν σήμερα την κατάληψη των Υγειονομικών Περιφερειών ώστε να αναδειχθούν τα αιτήματα του κλάδου.

Την Πέμπτη με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας από 11π.μ. έως 3μ.μ. ύστερα από την 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11:30 στο Υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.