«Παγώνει» αύριο και μεθαύριο το Ωνάσειο!

  • Iatropedia
Η κρίση αλλά και οι οικονομικές δυσκολίες έπληξαν και το γνωστό καρδιοχειρουργικό κέντρο Ωνάσειο, με θύματα όπως πάντα τους εργαζόμενους που απειλούνται με απολύσεις και δραματικές περικοπές μισθών. Με κινητοποιήσεις απαντά το Σωματείο των Εργαζομένων.

Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας αύριο Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 αποφάσισαν σε έκτακτη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι του Ωνασείου μετά τη γνωστοποίηση ότι η διοίκηση θα προχωρήσει σε απολύσεις και ψαλίδισμα των μισθών.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των εργαζομένων: «Μετά τη συζήτηση που έγινε ούτε λίγο ούτε πολύ προτάθηκε την επόμενη εβδομάδα να νομοθετηθεί στη βουλή:Η απόλυση 300 συνάδελφων από το μη ιατρικό προσωπικό και 35 από το ιατρικό. Οι υπηρεσίες που θα καταργηθούν θα καλυφθούν από εξωτερικά συνεργεία. Επίσης η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων του Κέντρου να μειωθεί κατά 45%».

Να σημειωθεί ότι ανάλογα οικονομικά προβλήματα παρουσιάζει και το Ερρίκος Ντυνάν που λειτουργεί σχεδόν υπό το ίδιο καθεστώς. Οι μισθοί δεν καταβάλλονται, οι εργαζόμενοι είναι σε κινητοποιήσεις ενώ η διοίκηση μάλλον… σφυρίζει αδιάφορα.