Παγκόσμια Ημέρα προφυλακτικού: Μαθήματα σωστής χρήσης δια χειρός ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Iatropedia
Το πιο σίγουρο και αποτελεσματικό μέσο για την προστασία από το Aids αποτελεί φυσικά πάντα το προφυλακτικό. Με αφορμή τη σημερινή μέρα για την προώθηση της χρήσης του προφυλακτικού το ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας για επιστημονικές συμβουλές κατά του Aids και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Πάνω από 1000% παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία δύο χρόνια το Aids στη χώρα μας. Χωρίς αμφιβολία το προφυλακτικό πρέπει να αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ για όλους και ειδικά για τους νέους.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με αφορμή την 13η Φεβρουαρίου, Ημέρα για την προώθηση της χρήσης του προφυλακτικού, θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις τόσο στις 13 όσο και στις 14 Φεβρουαρίου σε σταθμούς του μετρό, καθώς και Προγράμματα Δρόμου (street work) σε χώρους όπου συχνάζει η νεολαία.

Σκοπός της παρέμβασης είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας, μέσω ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (Σ.Μ.Ν) και την λοίμωξη από τον ιό H.I.V., καθώς και η προώθηση της σωστής χρήσης προφυλακτικού.

Αναλυτικότερα, θα υπάρχουν στους σταθμούς του μετρό Μοναστηράκι και Κεραμεικός (Γκάζι) ειδικοί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με stand από τις 10.00π.μ. έως τις 16.00μ.μ., ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Πρόγραμμα Δρόμου σε χώρους που συχνάζει η νεολαία από τις 20.00μ.μ. έως τη 01.00π.μ. και έως τις 02.00π.μ. στο Γκάζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν