Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Εκδήλωση για καλύτερες μεθόδους μαγειρέματος και προστασίας

  • Iatropedia
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) η Novartis Hellas πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για να αναδείξει εμπράκτως τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο καθένας μας να προετοιμάσει γεύματα που ακολουθούν τις “οδηγίες” προστασίας από τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου-2.

Με την πολύτιμη συμβολή του γνωστού σεφ Βαγγέλη Δρίσκα, ο οποίος και άνοιξε τις πόρτες του Driskas Test Kitchen για τις ανάγκες της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είδαν από κοντά την κατάρτιση συνταγών για γεύματα που σέβονται τις ανάγκες των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο.

Και δεν είναι λίγοι αυτοί. Υπολογίζεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν αυτήν τη στιγμή πάνω από 350 εκατομμύρια άνθρωποι που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου-2 (ΣΔ2). Στην χώρα μας, το ποσοστό αυτών των ατόμων πλησιάζει το 9% του γενικού πληθυσμού, με ένα επιπλέον 7,6% να παρουσιάζει συμπτώματα προ-διαβήτη, οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς την ανάγκη να μάθουμε όλοι να μαγειρεύουμε συνετά και προληπτικά.

Ο ΣΔ2 εμφανίζεται κυρίως σε άτομα ηλικία 40 ετών και άνω, αλλά τα τελευταία χρόνια αυτό το όριο ολοένα και κατεβαίνει, ως αποτέλεσμα της πολύ πρόχειρης και κακής διατροφής των ανθρώπων από την παιδική τους κιόλας ηλικία.

Στην εκδήλωση της Novartis συμμετείχε και μίλησε ο Καθηγητής Παθολογίας, Διευθυντής Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, Μονάδας Έρευνας και Διαβητολογικού Κέντρου Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”, κ. Γιώργος Δημητριάδης, ο Προϊστάμενος Διαιτολογικού Τμήματος του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος και η Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κα. Γκόλφω Γεμιστού.