Παγκόσμια διάσκεψη ιολόγων στη Γαλλία για την αποτροπή μιας επόμενης πανδημίας

  • Iatropedia newsroom
πανδημία
Διεθνής επιστημονική διάσκεψη για την καταπολέμηση των πανδημιών πραγματοποιείται στη Γαλλία παρουσία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου.

Διεθνής επιστημονική διάσκεψη με θέμα την «Προετοιμασία για την καταπολέμηση των πανδημιών στην Ευρώπη» μετά την κρίση του Covid-19 πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στη Γαλλία υπό την αιγίδα του Επιστημονικού Κέντρου του Μονακό (CSM), όπου παρών θα είναι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος.

Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει ο πρόεδρος του CSM, Πατρίκ Ραμπάλ η διάσκεψη «θα υποδεχθεί τα μέλη του Global Virus Network (GVN), το οποίο διαθέτει 40 κέντρα σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι επιστήμονες προέρχονται από όλες τις ηπείρους, από τις Ηνωμένες Πολιτείες έως τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Αυστραλίας. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο ιολόγων. Αυτή η συνάντηση είναι ακόμη πιο σημαντική καθώς είναι η πρώτη ετήσια συνάντηση του GVN μετά την πανδημία. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β΄ θα μας τιμήσει με την παρουσία του αύριο το απόγευμα κατά τη διάρκεια συνόδου όπου θα υποδεχθούμε τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, που αποκαλείται και Πράσινος Πατριάρχης, του οποίου οι θέσεις υπέρ της γενικής πρόσβασης στον εμβολιασμό είχαν επισημανθεί. Θα μιλήσουν αρκετοί αξιωματούχοι του ΠΟΥ, κυρίως του διευθυντή για την περιοχή της Ευρώπης, Δρα. Χανς Κλούγκε».