Παγκόσμια αναγνώριση για Γεώργιο Χρούσο και Μελέτιο Δημόπουλο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται στον πίνακα παγκόσμιας κατάταξης καθηγητών και ερευνητών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που δημοσίευσε η ομάδα Cybermetrics, υπεύθυνη για τον πίνακα κατάταξης πανεπιστημίων Webometrics με βάση τις πληροφορίες των δημόσιων προφίλ τους στο Google Scholar.

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Χρούσος, βρίσκεται στη θέση 70 με h-index 169 και 117.377 ετερο-αναφορές και ο καθηγητής και Πρύτανης του ιδρύματος, Μελέτιος- Αθανάσιος Δημόπουλος βρίσκεται στη θέση 1105 με h-index 109 και 49.427 ετεροαναφορές.

Στον συγκεκριμένο πίνακα περιλαμβάνονται καθηγητές και ερευνητές για τους οποίους έχει δημιουργηθεί δημόσιο προφίλ στο Google Scholar μέχρι το Φεβρουάριο του 2017.

Ο βιβλιομετρικός δείκτης h-index σημαίνει ότι ένας συγγραφέας – ερευνητής εμφανίζει δείκτη h όταν h από τις Np εργασίες του έχουν τουλάχιστον h αναφορές η καθεμία, ενώ οι υπόλοιπες (Νp-h) εργασίες του έχουν λιγότερες από h αναφορές η καθεμία.

‘Ετσι, οι ερευνητές που συμπεριλαμβάνονται στην κατάταξη και έχουν h-index > 100, διαθέτουν αποδεδειγμένα 100 δημοσιεύσεις με 100 και άνω αναφορές η κάθε μία σε άλλα άρθρα και έρευνες.