Παγκόσµια Ηµέρα Εθελοντή ∆ότη Μυελού των Οστών – Σημαντικές εκδηλώσεις με συμμετοχή του Μιχάλη Χατζηγιάννη

  • Iatropedia
Το ΚΕ∆ΜΟΠ - Χάρισε Ζωή γιορτάζει την Παγκόσµια Ηµέρα Εθελοντή ∆ότη Μυελού των Οστών που καθιερώθηκε φέτος, για πρώτη φορά, από τη ∆ιεθνή Ένωση ∆οτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association).

Καθώς ο αριθµός δοτών που έχουν εγγραφεί στην Παγκόσµια ∆εξαµενή Εθελοντών ∆οτών ξεπέρασε πρόσφατα τα 25 εκατοµµύρια, το θέµα του φετινού εορτασµού θα είναι:

«25 εκατοµµύρια ευχαριστώ» Στην Παγκόσµια Ηµέρα Εθελοντή ∆ότη Μυελού των Οστών, λοιπόν, θα ευχαριστήσουµε όλους όσοι έχουν εγγραφεί ως εθελοντές, θα τιµήσουµε όσους έχουν δωρίσει πολύτιµο µόσχευµα για να χαρίσουν ζωή, και θα συµβάλλουµε στην παγκόσµια συνεργασία των κέντρων δοτών παγκοσµίως!

Γιατί µπορεί 25 εκατ. δότες να φαίνεται µεγάλος αριθµός, χρειαζόµαστε, όµως, πολλούς ακόµα για να µπορέσουµε να καλύψουµε τις συνεχώς αυξανόµενες ανάγκες των ασθενών µε καρκίνο του αίµατος (όπως η λευχαιµία -ο πιο συνηθισµένος καρκίνος στα µικρά παιδιά- καιτο λέµφωµα) που θα µπορούσαν να θεραπευτούν µε τη µεταµόσχευση µυελού των οστών.

Θέλουµε να στείλουµε ένα µήνυµα στον πληθυσµό, να δείξουµε πόσο σηµαντικός µπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουµε τον κόσµο να ενηµερωθεί και να γίνει καθένας από εµάς µέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθηµερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσµο.

Ανταποκρινόµενο στην πρόσκληση του WMDA, το ΚΕ∆ΜΟΠ – Χάρισε Ζωή θα συµµετέχει στην παγκόσµια πρωτοβουλία αλληλεγγύης, διοργανώνοντας στην Πάτρα το Σάββατο 26 Σεπτεµβρίου «Αλυσίδα Ζωής» στην πλατεία Γεωργίου (12:00) για την ανάδειξη της σηµασίας της εθελοντικής δωρεάς µυελού.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το ίδιο βράδυ µε τη µεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη µαζί µε τη Γεωργία Νταγάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν