Π. Μαρινάκης για Θεαγένειο: Ο Υπουργός θέλει να δει τι συμβαίνει πραγματικά στο κάθε νοσοκομείο

  • Iatropedia newsroom
ΕΔΕ για το Θεαγένειο
«Η Ε.Δ.Ε. θα διερευνήσει αν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια, αν χρησιμοποιήθηκαν τα διαθέσιμα κρεβάτια, ποια είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο και γιατί είχαμε αυτή την εικόνα, η οποία βγήκε. Όχι γιατί βγήκε»

«Ο Υπουργός θέλει να δει τι συμβαίνει πραγματικά στο κάθε νοσοκομείο και αν κάπου υπάρχει ένα πρόβλημα, να διορθωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ΕΔΕ που διατάχθηκε στο Θεαγένειο, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Μετά τις εικόνες από το Θεαγένειο που είδαν το φως της δημοσιότητας και τη διαταγή για Ε.Δ.Ε. από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε τα εξής: «Η Ε.Δ.Ε. θα διερευνήσει αν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια, αν χρησιμοποιήθηκαν τα διαθέσιμα κρεβάτια, ποια είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο και γιατί είχαμε αυτή την εικόνα, η οποία βγήκε. Όχι γιατί βγήκε».

Και συμπλήρωσε: «Πάντως, η ουσία ποια είναι; Η ουσία είναι ότι ο Υπουργός θέλει να δει τι συμβαίνει πραγματικά στο κάθε νοσοκομείο και αν κάπου υπάρχει ένα πρόβλημα, να διορθωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προσωρινό και στη συνέχεια, όλο και πιο μόνιμο τρόπο. Το ζήτημα είναι να δούμε την πραγματικότητα. Και είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που έχουν αντικατασταθεί και οι Διοικητές όταν υπήρχαν προβλήματα σε νοσοκομεία ή έχουν ληφθεί άμεσες αποφάσεις, όταν οι Διοικητές κατήγγειλαν προβλήματα που δεν είχαν λυθεί».

«Εμείς δεν διεκδικούμε το αλάθητο», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

«Ειδικά στον τομέα της Υγείας, παραδεχτήκαμε τις πάρα πολλές παθογένειες, γι’ αυτό και το είχαμε στην προμετωπίδα του προγράμματός μας. Από εκεί και πέρα, η ΕΔΕ θα διερευνήσει τι πραγματικά συμβαίνει στο Θεαγένειο και στη συγκεκριμένη περίπτωση, για να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, για να μη συμβεί αυτό ξανά, αν ήταν κάποιο πρόβλημα ή, εν πάση περιπτώσει, αν υπήρχαν κλίνες, να τοποθετούνται οι ασθενείς. Θα το δούμε», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεαγένειο Θεσσαλονίκης: Ασθενής συνέρχεται από τη μέθη στις καρέκλες του χώρου αναμονής!

Γεωργιάδης για Θεαγένειο: Διέταξε ΕΔΕ για τον ασθενή που ανένιπτε από τη νάρκωση στις καρέκλες

Οδηγείτε τη νύχτα; Πώς να βελτιώσετε την όρασή σας