Όταν τα τζάκια…πνίγουν τους ασθενείς! Συμβουλές από το υπουργείο Υγείας

  • Iatropedia
Συνεχείς θα είναι όπως φαίνεται οι παροτρύνσεις των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας να μην ανάβουμε τα τζάκια λόγω του κινδύνου της αιθαλομίχλης.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές είναι επί ποδός καθώς λόγω των εορτών οι περισσότεροι θα βρίσκονται στα σπίτια τους και θα χρησιμοποιούν τα τζάκια περισσότερο από ότι τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα.

Εκτός από την παρότρυνση όμως να μη χρησιμοποιούμε τα τζάκια, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί ειδικά οι χρονίως πάσχοντες καθώς η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι αποπνικτική.

Με βάση άλλωστε την εξέλιξη των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι ρύποι αναμένεται να χτυπήσουν κόκκινο.

Γι αυτό και το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί τα άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

Άτομα άνω των 65 ετών επίσης, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

Τέλος η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρουν ότι θα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και θα ενημερώνουν τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις αμετακίνητος για γιατρούς ΕΟΠΥΥ! Όταν οι λεπτομέρειες κάνουν τη …διαφορά

Τι χαράτσια έρχονται στην Υγεία από το 2014! Τι θα πληρώνουμε παραπάνω

Πρόεδρος ΠΙΣ στο iatropedia:«Ο Νέος ΕΟΠΥΥ θα εκμεταλλεύεται γιατρούς και ασθενείς»! Άρθρο-παρέμβαση

Έρχονται φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ το 2014! Ποια θα πωλούνται