Όταν οι φαρμακοποιοί δεν…απείργησαν! Κανονικά ανοικτά τα φαρμακεία

  • Iatropedia
Και ενώ όλοι θεωρούσαν ότι με την κίνηση Βορίδη, να κουρέψει το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών κατά 2%, θα έβγαζε στα …κάγκελα τον κλάδο, φαίνεται πως ο νέος υπουργός θα περάσει τελικά το σκόπελο αβρόχοις ποσί…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Είτε το χαλί ήταν στρωμένο από τον πρώην υπουργό, είτε ο νέος Μάκης Βορίδης χρησιμοποίησε διπλωματικές μεθόδους, πάντως οι φαρμακοποιοί παρότι θα δεχθούν περιορισμό του ποσοστού κέρδους τους, δε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Παρότι εδώ και καιρό έλεγαν πως μια μείωση του ποσοστού κέρδους τους θα σήμανε αιτία πολέμου, τελικώς περιορίσθηκαν σε μια ανακοίνωση περί… ετοιμότητας.

Μάλιστα ακόμη και η πρόταση ορισμένων στη συνέλευση των Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το περασμένο Σάββατο να μπει λουκέτο έστω συμβολικά σε όλα τα φαρμακεία της χώρας την Πέμπτη, δεν προωθήθηκε.

Πηγές λένε πάντως πως οι συνδικαλιστές ήταν ενημερωμένοι για τις αλλαγές που προωθούσαν Βορίδης-τρόικα οι οποίες έγιναν δεκτές και εξαιτίας της δυνατότητας που δίνεται στον κλάδο να πωλεί τα ακριβά φάρμακα έστω και με περιορισμένο ποσοστό κέρδους.

Επισήμως πάντως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σημειώνει: «Αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι φαρμακοποιοί θέτοντας στην κυβέρνηση σειρά αιτημάτων που έχουν σχέση με την βελτίωση της οικονομικής και θεσμικής λειτουργίας του φαρμακείου, που χτυπήθηκε βάναυσα την τελευταία τετραετία.

Οι φαρμακοποιοί παραμένουν σε εγρήγορση και δηλώνουν ότι δεν θα αποδεχθούν άλλα μέτρα σε βάρος των φαρμακείων, που ωφελούν αποκλειστικά τους φαρμακοβιομήχανους και όχι τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν τα αποτελέσματα της συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ο οποίος συνήθως τηρεί πιο σκληρή στάση, χωρίς ωστόσο να παρεκκλίνει σε μεγάλο ποσοστό από τις πολιτικές γραμμές του Πανελλήνιου Συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται κάλυψη για οδοντίατρο από τον ΕΟΠΥΥ; Τι σχεδιάζεται

Πάνε ή όχι στα δημόσια νοσοκομεία οι Έλληνες; Τι δείχνουν τα στοιχεία

Γιατί κάποιοι διοικητές νοσοκομείων παίρνουν κακό βαθμό;

Δείτε πως οι δημοσιογράφοι “πολεμούν” την Ηπατίτιδα! (ΦΩΤΟ)