Όταν η Χρυσή Αυγή φορά ιατρική ποδιά! Τι συνέβη με τον επικεφαλής της παράταξης της Χ.Α.

  • Iatropedia
Πολύς λόγος έχει γίνει για την παράταξη της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επικεφαλής της παράταξης «Ιατροί του Ελληνισμού», που λίγο έλλειψε να βγάλει και έδρα στο πειθαρχικό συμβούλιο του μεγαλύτερου ιατρικού συλλόγου της χώρας, είναι ο γνωστός ψυχίατρος Κώστας Παρασχάκης ο οποίος χορηγούσε ιατρικά πιστοποιητικά στα μέλη της οργάνωσης ώστε να μπορούν να λαμβάνουν άδειες οπλοφορίας.

Μάλιστα τα καθήκοντα του ψυχιάτρου είχαν ανασταλεί από το ΨΝΑ έπειτα από σχετική εντολή του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη μέχρι να αποσαφηνιστεί δικαστικά η απόφαση.

Ωστόσο το …φρόνιμα του ψυχιάτρου δεν κάμφθηκε καθώς ήταν επικεφαλής της παράταξης της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες εκλογές του ΙΣΑ.

Η φωτο από το «τραπεζάκι» που είχε στήσει η παράταξη της Χρυσής Αυγής για τις εκλογές του ΙΣΑ

Αυτό βέβαια προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων τόσο στους ιατρικούς κύκλους όσο και σε κύκλους αναρχικών οι οποίοι φαίνεται πως έβαλαν στην κυριολεξία φωτιά στο αυτοκίνητο του ψυχιάτρου.

Ειδικότερα όπως την Τρίτη 15/10 αμέσως μετά τις εκλογές στον ΙΣΑ, άγνωστοι πυρπόλησαν το όχημα του το οποίο βρισκόταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει στην Πεύκη.

Μάλιστα γίνεται ανάληψη ευθύνης από ομάδα αναρχικών η οποία με επιστολή της στον ιστότοπο athens.indymedia.org εξηγεί τα αίτια της πράξης της. Την υπόθεση έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή ανάληψης ευθύνης: «Έτσι λοιπόν με αφορμή τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στις 12 και 13 Οκτώβρη και την κάθοδο των παρακρατικών νεοναζί της Χ.Α. με το ψηφοδέλτιο «Ιατροί του Έλληνισμού» (με απόψεις σαν τις προαναφερόμενες, και φυσικά με υπόσχεση για παροχή ιατρικής περίθαλψης μόνο για Έλληνες) αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον επικεφαλή του ψηφοδελτίου Κωνσταντίνο Παρασχάκη, δείχνοντας ότι οι άρρωστες και εμετικές απόψεις τους δεν μένουν αναπάντητες. Έτσι λοιπόν την Τρίτη 15/10 πυρπολήσαμε το όχημα του το οποίο βρισκόταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει, στην οδό Αγίου Γεωργίου στην Πεύκη.

Ο Παρασχάκης είναι διευθυντής ψυχιατρικής κλινικής στο ΨΝΑ, μεγαλοστέλεχος της Χρυσης Αυγής και πρώην τοπάρχης της στο Λασίθι. Ήταν ο «γνωστός» γιατρός ο οποίος έδινε σωρηδόν ιατρικά πιστοποιητικά πνευματικής καταλληλότητας στα μέλη της οργάνωσης ώστε να μπορούν ανενόχλητα να βγάζουν άδειες για όπλα. Επίσης είναι εκείνος που έχει δώσει ουκ ολίγες φορές ιατρικές βεβαιώσεις για αναβολές σε δικαστήρια μελών της οργάνωσης (με πιο γνωστή περίπτωση την τηλεπερσόνα-γεροντοκόρη του Αγίου Παντελεήμονα Θ. Σκορδέλη η οποία κατάφερε και πήρε 7 φορές αναβολή).»

Επίσης επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Καλούμε όλους τους συντρόφους να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί το ναζιστικό βραχίονα του καθεστώτος ώστε να υπενθυμίσουμε πως οι δρόμοι ανήκουν στους αγωνιστές και όχι σε όσους οραματίζονται καθαρές φυλές.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγριες κόντρες για το νέο προεδρείο του ΙΣΑ! Πως μοιράζεται η τράπουλα

Στον αέρα ακόμη οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Στα δικαστήρια για τα ιδιωτικά τους ιατρεία

Όταν ο εμβολιασμός στα παιδιά αργεί! Δείτε σε ποια ηλικία πρέπει να γίνονται οι εμβολιασμοί

Φωτιά στην κυβέρνηση από τις…προσλήψεις Γρηγοράκου! Όλο το παρασκήνιο