Όταν η Αλέκα … «έφαγε» τους φαρμακοποιούς!

  • Iatropedia
Έως τη Δευτέρα θα πρέπει να περιμένουν οι φαρμακοποιοί για να μάθουν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πότε θα πάρουν τα χρήματά τους από τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ καθώς τότε θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα. Γιατί καθυστέρησε η ανακοίνωσή του;

Ένα πρώτης τάξεως επιχείρημα βρήκε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να εξοικονομήσει χρόνο αλλά και χρήμα και να μην απαντήσει άμεσα στους φαρμακοποιούς για το πότε θα πάρουν τα χρήματά τους, όπως είχε δεσμευτεί μετά τη σύσκεψη της διυπουργικής.

Γιατί δεν ανακοινώνεται το χρονοδιάγραμμα σήμερα Παρασκευή;

Πολύ απλά γιατί τον ΕΟΠΥΥ θα επισκεφθεί η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παραρήγα.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο αναπληρωτής του πήραν μια παράταση λίγων ημερών και έτσι το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό πιθανώς να φέρει μια ελπίδα για τη λήξη των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, αλλά και το τέλος της ταλαιπωρίας για 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που πληρώνουν τα φάρμακα τους από την τσέπη τους.

Οι Φαρμακοποιοί έχουν προτάξει το ζήτημα του ορισμού συγκεκριμένου και δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των τρεχουσών αλλά και των παρελθουσών οφειλών. Βέβαια, εμφανίζονται ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για το αν ο ΕΟΠΥΥ θα καταφέρει να τηρήσει τις προθεσμίες πληρωμών, αφού άλλωστε ήδη οι 45 ημέρες έχουν προ πολλού ξεπεραστεί.

Επόμενο βήμα είναι η ανακοίνωση αντίστοιχου χρονοδιαγράμματος και για τους υπόλοιπους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, με πρώτους τους συμβεβλημένους γιατρούς, αφού σύμφωνα και με τις δηλώσεις των επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας, προτεραιότητα στις πληρωμές έχουν φαρμακοποιοί και ακολουθούν γιατροί και λοιποί προμηθευτές.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν