Όταν Άτομα με αναπηρίες και Σκλήρυνση ΤαιριάΖΟΥΝ παντού!

  • Iatropedia
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τις 3 ως 5 Οκτωβρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ταιριάζουμε στην Αίγινα», μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, σε συνεργασία με το Δήμο Αίγινας και τη χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Teva.

Σκοπός της μεγάλης γιορτής είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την ανάδειξη των ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρία και τη σημασία της ένταξής τους στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη. Την έναρξη των εκδηλώσεων χαιρέτησαν οι Πρόεδροι των Συλλόγων ΑΛΜΑ και ΣΑμΣκΠ, κ.κ. Κ. Γιαννακοπούλου και Β. Μαράκα, καθώς και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κ.κ. Δέδες και Σακκιώτης.

Η πρωτοβουλία δράσης, που έχει γίνει πλέον θεσμός, πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά στην Αίγινα και πλέον ταξιδεύει προς το Φάληρο. Ο Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Γ. Φωστηρόπουλος παρέλαβε συμβολικά τη σημαία της εκδήλωσης, σηματοδοτώντας το Φάληρο ως το νέο προορισμό φιλοξενίας της για την επόμενη χρονιά.

Το πρόγραμμα κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων την πρώτη μέρα περιέλαβε μουσικοχορευτικά δρώμενα, έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του ΓΕΛ Αίγινας με τίτλο «Μια εικόνα, χίλιες λέξεις”, τη θεατρική παράσταση “Το χαρούμενο λιβάδι” και μουσική από το συγκρότημα “Jazz Ensemble”.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με Zumba και ακολούθησε “Eργαστήρι Aνακύκλωσης”, όπου με χάρτινες γιρλάντες και βαρκούλες στολίστηκε το λιμάνι, ενώ το απόγευμα διοργανώθηκε “Εργαστήρι Πηλού” και Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ζωγραφικής με τίτλο “Μοιάζει η ζωή με ζωγραφιά”, κλείνοντας με τη μουσική συντροφιά των Radiomix. Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε Αγώνας Δρόμου με τη συμμετοχή παιδιών, μαμάδων, επισκεπτών και ατόμων με Αναπηρία, οι οποίοι, όλοι μαζί, έτρεξαν για την ελπίδα ενός κόσμου που δεν χωρά προκαταλήψεις.

Όπως δήλωσε η Ιωάννα Καρώνη, Corporate & Public Affairs Manager της Teva Hellas: «Η αποδοχή της αναπηρίας αλλά και κάθε μορφής διαφορετικότητας σε μια κοινωνία χτίζεται στην παιδική ηλικία. Αυτό επεδίωξαν να πετύχουν με τις δράσεις τους στην Αίγινα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και είναι τιμή για την Teva που μας επέλεξαν ως συνοδοιπόρους σε αυτή την παραδειγματική προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια. Αίγινα ευχαριστούμε και καλή συνέχεια! Επόμενος σταθμός το Παλαιό Φάληρο!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες τροφές είναι ''εχθροί'' του ύπνου;

Πάλι ξύπνησα με πονοκέφαλο! Τι να κάνω;

Δείτε ποια φάρμακα ''σκοτώνουν'' το σεξ!

Γιατί ''κόβεται'' το σεξ στο γάμο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν