Οργισμένο “κατηγορώ” ογκολόγου που έχασε καρκινοπαθή ασθενή της γιατί καθυστέρησε η έγκριση φαρμάκου

  • Γιάννα Σουλάκη
ογκολόγου
Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, με γιατρό-ογκολόγο που εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ μέσω των social media για ασθενή της, η οποία χάθηκε γιατί καθυστέρησε 3,5 μήνες η έγκριση ογκολογικού φαρμάκου, όρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τη δημόσια ανάρτηση της ογκολόγου στο facebook, η ασθενής πέθανε στις 10 Οκτωβρίου από επιπλοκές του καρκίνου, ενώ την … επόμενη μέρα, ήρθε η ειδοποίηση στο ιατρείο της από την αρμόδια Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, ότι τελικά … εγκρίθηκε το σωτήριο φάρμακο που είχε αιτηθεί να λάβει!

Η ανάρτηση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπουργού Υγείας, ο οποίος τηλεφώνησε στην γιατρό Κέλλυ Στουραϊτη και δέχθηκε να την συναντήσει την Τετάρτη στο Υπουργείο Υγείας.

Δείτε την ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια:

Η καταγγελία της ογκολόγου Κέλλυς Στουραϊτη: “Τρισήμιση μήνες άντεξε να σας περιμένει…”

Σύμφωνα με την ιδιώτη γιατρό, η καρκινοπαθής ασθενής της έλαβε για πρώτη φορά τον Αύγουστο, το σκεύασμα (μονοκλωνικό αντίσωμα) μετά από σχετική έγκριση του ΕΟΠΥΥ. Η ανταπόκριση στη θεραπεία, σύμφωνα με την ογκολόγο, ήταν θετική και η ασθενής είχε βελτίωση. Όπως είπε η Κέλλυ Στουραϊτη στο iatropedia.gr σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, σταμάτησαν οι εμετοί και η ασθενής πήγε ακόμη και διακοπές…

Όταν η γιατρός, όμως, αιτήθηκε και πάλι στην ίδια Επιτροπή να χορηγήσει στην ασθενή της επόμενη δόση, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική. Επειδή, όμως, όπως αναφέρει η ίδια η γιατρός είναι “εμμένουσα περίπτωση” και επειδή ήταν πεπεισμένη ότι η θεραπεία ωφελούσε την ασθενή της, έκανε και πάλι αίτηση στην αρμόδια Επιτροπή, κάνοντας απλώς copy-paste την αρχική αίτηση.

Αυτή τη φορά η απάντηση ήταν θετική, όμως, ήρθε με καθυστέρηση 3,5 μηνών. Ακριβώς την επόμενη μέρα από τον θάνατο της ασθενούς.

Τον τελευταίο μήνα, η ασθενής νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση, κι όπως λέει η γιατρός στο iatropedia.gr, «χρέωσε το κράτος 150 χιλιάδες ευρώ, για να μην πάρει το φάρμακο που κόστιζε 2.000 ευρώ, αλλά το κυριότερο είναι η ταλαπωρία της. Για ένα μήνα δεν κοιμήθηκε καθόλου από τους εμετούς»

Η ανάρτηση της ογκολόγου

Συγκλονισμένη η γιατρός Κέλλυ Στουραϊτη, έκανε την παρακάτω ανάρτηση απευθυνόμενη προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια:

“Κε, Κικίλια,

Είμαι ογκολόγος, ιδιώτης κ προσπαθώ να αντεπεξέλθω απέναντι σε ένα νομοθετημένο σύστημα που ομολογουμένως δεν το θεσπίσατε εσείς. Σήμερα το βράδυ έχασα μια ασθενή μου,η οποία είχε λάβει το φάρμακο που της άρμοζε κ δικαιούτο, που δώσατε δικαίωμα να το λάβει λόγω Αυγούστου…. ( αδειούλες βλέπετε χωρίς αντικαταστάτη…) κ ήταν παρά πολύ καλά… αλλά μετά το αρνηθήκατε…
όποτε στην καινούρια αίτηση που έπρεπε να κάνω στην επιτροπή που απαντάει μετά από δυο μήνες (αν είναι δυνατόν!!!! Σε καρκινοπαθείς, μετά από δυο μήνες!) το αρνηθήκατε…( ακόμη δεν ξέρω γιατί).
Αλλά επειδή είμαι εμμένουσα περίπτωση, ιδίως όταν ξέρω ότι έχω δίκιο, (κληρονομικότητα βλέπετε…) ξαναέκανα αίτηση για την ίδια ασθενή κ προς έκπληξη μου έλαβα σήμερα το πρωί θετική απάντηση, έγκριση δηλ μετά από άλλους δυο μήνες, για την ασθενή μου! Δεν θα το πιστεύετε! Πέθανε σήμερα το βράδυ …3,5 μήνες άντεξε η γυναίκα να σας περιμένει!!!!! γιατί περίμενε την έγκριση μιας επιτροπής, ενός φαρμάκου που δικαιούται, που έχει πληρώσει φορολογούμενη όλα αυτά τα χρόνια…
Τι να το κάνω τώρα το φάρμακο κε Κικίλια; Μπορώ βέβαια αν ήμουν , που είμαι δηλ, εγωκεντρική να πάω να το πάρω κ να της το βάλω μαζί της στο τελευταίο ταξίδι…

Σας παρακαλώ λοιπόν, ασχοληθείτε λίγο με κωλυσιεργίες που γίνονται για συνανθρώπους μας κ αφήστε λίγο στην άκρη την εμπάθεια σας με το τι κάνει ο καθένας στον ιδιωτικό του χώρο, σίγουρα μη δημόσιο αλλά φορολογούμενο στον ιδιοκτήτη, κ κοιτάτε να λύσετε τα θέματα που σκοτώνουν ανθρώπους κ εξαρτώνται από μια επιτροπή ιατρών που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ κ ασχολούνται με τις αιτήσεις μας που αφορούν ζωές , στον ελεύθερο τους χρόνο! Δώστε ένα μεροκάματο αξιοπρεπές σε ογκολόγους που κάθονται, έτσι ώστε η απάντηση να είναι σε 1-2 ημέρες κ όχι σε 1-2 μήνες!
Πεθαίνουν άνθρωποι εκεί έξω ενώ μπορούν να πάρουν φάρμακα που δικαιούνται κ εσείς τα στερείτε! Πολύ βολικό για το κράτος μας!!! FDA έγκριση, σημαίνει δικαιούμαι, αλλιώς δώστε δικαίωμα στον κάθε Έλληνα πολίτη να επιλέξει αν θέλει να έχει ιδιωτική ή δημόσια ασφάλιση! Ακόμη κ μια ημέρα παραπάνω να ζήσει κάποιος, υποχρεούστε να το καλύψετε! Μπορεί κάτι να έχει να πει, σημαντικό γι αυτόν, ασήμαντο για εσάς, να δώσει μια αγκαλιά στην μάνα του…
Είμαι πεπεισμένη ότι αν αφορούσε την μάνα σας, θα ταν αλλιώς, όπως κ για την δικη μου! Να ‘στε σίγουρος ότι εγώ θα το έκλεβα, ή θα έσπαγα το « μαγαζί» που το φυλάτε! Γιατί δεν είναι ιδιοκτησία σας! Ανήκει στην ανθρωπότητα κ το ζητάνε ειδικοί που ξέρουν ότι θα σώσουν ζωές σε αντίθεση με σας που δεν ξέρετε καν που αναφερόμαστε!
Ελπίζω να κοιμάστε χωρίς τύψεις… γιατί εγώ αδυνατώ… ακούω κλάματα…! Από μικρά παιδιά….

Το ανέβασα στην σελίδα σας, κ «υπουργέ» αλλά μπλοκαρίστηκε… όποτε είναι στην δικη μου πλέον…
Στουραϊτη κελλυ
Ογκολόγος

Σας περιμένω να μιλήσουμε…

Δείτε τη συγκλονιστική ανάρτηση της ογκολόγου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν