Οργή φαρμακοποιών για τις δηλώσεις του διοικητή του ΟΑΕΕ για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Στα όριά τους έχουν φτάσει οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ που περιμένουν εναγωνίως να πληρωθούν και αντί να βλέπουν..."φως", ακούν τον νέο διοικητή του ΟΑΕΕ να δηλώνει ότι είναι προτιμότερο τα χρήματα που προορίζονται για τις πληρωμές των παρόχων, να μεταφερθούν στον περίφημο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Με ποιο δικαίωμα και για ποιο λόγο αποφασίζει και διατάσει ο κ. Πετρόπουλος για το που θα πάνε τα χρήματα; Είναι δικά του και τα έβγαλε από την τσέπη του;», αναρωτιούνται σε δελτίο τύπου που απέστειλαν τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου…

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «δεν θα πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τους παρόχους Υγείας αλλά θα προτιμήσει να μεταφέρει τα χρήματα (142 εκατ. ευρώ) στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΠΦΣ:

Με αφορμή τις δηλώσεις του νέου διοικητή του ΟΑΕΕ Τάσου Πετρόπουλου σε τηλεοπτικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες «δεν θα πληρώσει τον ΕΟΠΥΥ και τους παρόχους Υγείας, αλλά θα προτιμήσει να μεταφέρει τα χρήματα (142.000.000 ευρώ), στην Τράπεζα της Ελλάδος», ο ΠΦΣ επισημαίνει πως πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια.

Με ποιο δικαίωμα και για ποιο λόγο αποφασίζει και διατάσει ο κος Πετρόπουλος για το πού θα πάνε τα χρήματα; Είναι δικά του και τα έβγαλε από την τσέπη του;

Δεν γνωρίζει ότι είναι χρήματα που αφορούν τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και κυρίως τους ασφαλισμένους

Δεν γνωρίζει ότι αν τα χρήματα δεν δοθούν, για να καλυφθούν οι ανάγκες στην υγεία, θα υπάρξουν προβλήματα σε βάρος των χιλιάδων ασφαλισμένων συμπολιτών μας; ; Προτιμά δηλαδή να τοκίζει χρήματα αδιαφορώντας για το αν οι ασφαλισμένοι του ταμείου θα έχουν την δυνατότητα να νοσηλευθούν ή να πάρουν τα φάρμακά τους;

Τα λεγόμενα του προέδρου του ΟΑΕΕ είναι απαράδεκτα και αγγίζουν τα όρια της κατάχρησης. Καλούμε την κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει ξεκάθαρα θέση.

Η διαχείριση σε «ξένα χρήματα» που αφορούν την Υγεία δεν είναι παιχνίδι, ούτε τζόγος. Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, τονίζει ο ΠΦΣ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν