Ονόματα και …διευθύνσεις γιατρών ΕΟΠΥΥ στο γραφείο Άδωνι! Πότε ξεκινά το κύμα απολύσεων- κινητικότητας

  • Iatropedia
Μπορεί επίσημα το πόρισμα αξιολόγησης του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ να παραδοθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στον Άδωνι Γεωργιάδη, οι λίστες όμως με τους γιατρούς που θα δούνε την πόρτα εξόδου είναι ήδη έτοιμες.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι οδηγίες που έλαβε πρόσφατα ο Άδωνις Γεωργιάδης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό- όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr – είναι να τελειώνει με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και ει δυνατόν με διαδικασίες εξπρές.

Άλλωστε η κυβέρνηση έχει στηρίξει ένα μέρος της συμφωνίας της με την τρόικα στις 10.000 μετακινήσεις (κινητικότητα) των εργαζομένων στο ΕΟΠΥΥ. Αν στο μεταξύ μέσα σε αυτές είναι και απολύσεις τουλάχιστον 2500 γιατρών είναι …άλλη υπόθεση.

Πάντως οι οδηγίες του Μεγάρου Μαξίμου περιελάμβαναν και μια …ήσυχη διαδικασία χωρίς πολλές εντάσεις. Εξ ου και η τελευταία νέα στροφή του Άδωνι και πάλι προς το διάλογο.

Έτσι επιτυγχάνονται για την κυβέρνηση δύο σημεία: και εμφανίζεται με εικόνα συνεννόησης και μπορεί μετά να ισχυρίζεται ότι εξάντλησε κάθε δυνατότητα για να βρεθεί η χρυσή τομή.

Βέβαια μέσα σε αυτό το κλίμα έναν είναι βέβαιον: οι απολύσεις γιατρών δε θα αποφευχθούν όπως και η πιθανότητα να ακολουθηθεί πριν την απομάκρυσή τους το χαρτί της επίταξης. Άλλωστε μέχρι να λυθούν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα τα πολυιατρεία θα πρέπει να είναι ανοικτά.Αλλά και να μην είναι λύση μπορεί να βρεθεί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άλλωστε συχνά πυκνά κουνά στους συνδικαλιστές το “χαρτί” των ιδιωτών γιατρών τους οποίους θα επιστρατεύσει με συμβάσεις εάν δεν …κάτσουν καλά.

Και μ αυτά και μ αυτά η κόντρα συνεχίζεται…

Πάντως με βάση τα νέα δεδομένα μπορεί η κυβέρνηση και να καθυστερήσει να ξεκινήσει το κύμα της κινητικοτητας στην περίπτωση τουλάχιστον που οι γιατροί δείξουν μια διάθεση συναίνεσης. Άλλωστε στόχος είναι να γίνουν τα όποια ξεκαθαρίσματα αλλά ει δυνατόν πιο ήσυχα.

Κάτι που βέβαια δεν αναμένεται στον ορίζοντα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα δεδομένα Άδωνι στις απολύσεις γιατρών ΕΟΠΥΥ! Ποιοι τη γλιτώνουν

Μόνο στο iatropedia: Έρχεται πλαφόν σε φάρμακα και εξετάσεις στο “νέο ΕΟΠΥΥ”! Τι χάνουν οι ασθενείς

Οι προύχοντες και οι πληβείοι του Ευαγγελισμού! Οι σουίτες με το wifi και τα 8κλινα με τα ράντζα (ΦΩΤΟ)

Μόνο στο iatropedia: Μυστική συνάντηση Άδωνι-Λοβέρδου, πρώην Γ.Γ. για το νέο ΕΟΠΥΥ! Τι συζητήθηκε